Gezondheidspersoneel met een coronapatiënte in een ziekenhuis in Vannes.
Volledig scherm
Gezondheidspersoneel met een coronapatiënte in een ziekenhuis in Vannes. © REUTERS

Derde golf woedt nog steeds hard in Frankrijk

Meer dan 99.000 doden intussen en bijna 6.000 Covid-19-patiënten op dit moment op intensieve zorgen. De derde coronagolf woedt nog steeds in Frankrijk en er is geen teken op beterschap in de ziekenhuizen. De vraag of midden mei de maatregelen kunnen worden versoepeld, blijft onbeantwoord.

19 reacties

 • Yannick Devos

  4 weken geleden
  Ik woon en werk in het Zuiden van Frankrijk en een echte lockdown is dit niet. Totaal niet te vergelijken met de eerste lockdown... Indien je will kan je hier alle kanten uit met 'l'attestation'. Telewerk is niet verplicht maar zeer sterk aanbevolen, Et ils veel verkeerKinderen naar de grootouders
 • Karel Rutjens

  4 weken geleden
  Straf want hebben toch al maanden de alles oplossende avondklok
 • Timmie Smet

  4 weken geleden
  En dat ondanks die extreme avondklok. Ik zeg al lang dat die contraproductief werkt, maar die Macron is zo koppig...
 • gilbert Gijdé

  4 weken geleden
  lijk dat ie hier gedaan is.En met de heropening der scholen,de feestjes op de campus,en weyts,(die doet alsof hij hier alles te zeggen heeft)enb de versoepelingen,kunnen wij ons klaar maken aan de 4e golf.
 • GUY VERMESEN

  4 weken geleden
  Straf, en ze dragen overal mondmaskers ! Weer een bewijs dat maatregelen niet werken. Enkel vaccineren en hervaccineren kan ons redden. Verplichten asjeblieft.
 1. Zo dramatisch is coronasituatie in Frankrijk: “We worden gedwongen om te kiezen wie we redden”

  Zo dramatisch is coronasitu­a­tie in Frankrijk: “We worden gedwongen om te kiezen wie we redden”

  De Franse autoriteiten lijken de derde golf maar niet onder controle te krijgen. Er liggen nu al meer coronapatiënten op intensieve zorg dan tijdens de tweede golf. Artsen staan stilaan weer voor hartverscheurende keuzes. Heel wat experts eisen een nieuwe algemene lockdown, inclusief sluiting van de scholen. De Franse president Emmanuel Macron richt zich vanavond om 20 uur in een toespraak tot de bevolking. De verwachting is dat de regering met harde maatregelen gaat komen.
 2. Boris Johnson noemt eerste uitslagen verkiezingen bemoedigend

  Boris Johnson noemt eerste uitslagen verkiezin­gen bemoedi­gend

  De Britse premier Boris Johnson heeft de eerste uitslagen van de regionale verkiezingen bemoedigend genoemd. Zijn conservatieve partij won donderdag in ieder geval bij een tussentijdse verkiezing een extra parlementszetel in het Lagerhuis. Dat was in een kiesdistrict dat altijd een Noord-Engels bolwerk is geweest van het sociaaldemocratische Labour. Hij zei dat hij naar het betrokken kiesdistrict Hartlepool gaat om het te vieren.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs