Hoofdverdachte Gökmen Tanis (37) werd opgepakt door de politie tijdens een inval in een pand aan de Oudenoord in Utrecht.
Volledig scherm
Hoofdverdachte Gökmen Tanis (37) werd opgepakt door de politie tijdens een inval in een pand aan de Oudenoord in Utrecht. © EPA-RV

Derde dode schietpartij is man (28) uit Utrecht, OM houdt door briefje in auto “ernstig rekening” met terroristisch motief

De drie slachtoffers van de schietpartij gisteren op een tram in Utrecht zijn twee mannen en een vrouw. Drie anderen raakten zwaargewond. Dat bevestigt het Nederlandse Openbaar Ministerie. Tot nu toe wijst niets erop dat er een relatie is tussen hoofdverdachte Gökmen Tanis (37) en de slachtoffers. Er wordt nog altijd “ernstig rekening” gehouden met een terroristisch motief. Onder andere door een briefje dat in de vluchtauto van Tanis werd gevonden. Ook andere motieven worden niet uitgesloten.

48 reacties

 • Lucas Theophiel

  3 jaar geleden
  Men durft niet meer zeggen wanneer het een terroristische daad is ? En wie is de opdrachtgever ???
 • lodewijk maesen

  3 jaar geleden
  gisteren op de afspraak was het nog een schande dat er het woord terreur werd gebruikt want dat stigmatiseert.......?? onbekenden neerschieten wat is dit dan? politiek correct tot in de kist...maak de mensen iets anders wijs...
 • Mia Verhulst

  3 jaar geleden
  Sorry, maar als dit geen terreur is wat dan wel? Of is het normaal om in een tram beginnen te schieten? Maar het woord terrorisme mag liever niet gebruikt worden!
 • Sagher Kalpoe

  3 jaar geleden
  Triestig zeg, mensen zomaar uit het leven gerukt. Hele families kapot! Mijn condoleances en sterkte aan de nabestaanden. Hopelijk staan de gewonden weer vlug op hun benen. Maar ik geloof dat dit terrorisme was, alleen geen moslimterreur, hier speelt heel iets anders. De man moest zeer binnenkort de cel in en pleegde gruwelijke moorden als dikke middelvinger naar de maatschappij. Dit is een heuse psychopaat. Niet dat andere terroristen zo goed bij hun hoofd zijn maar bon, op een andere manier.
 • Zjos Peeters

  3 jaar geleden
  Waarom wil men perse niet gezegd hebben dat het om moslimterreur gaat????
 1. Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfinanciering voor lage-inkomenslanden”

  Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfi­nan­cie­ring voor la­ge-inkomens­lan­den”

  Lage-inkomenslanden zullen in totaal zo'n 75 miljard dollar (64 miljard euro) klimaatfinanciering mislopen. Dat zegt Oxfam vandaag op de eerste dag van de VN Klimaatweek, op basis van een analyse. Rijke industrielanden beloofden in 2009 om vanaf 2020 jaarlijks 100 miljard dollar te geven aan kwetsbare landen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Volgens de analyse van Oxfam zou in 2025 pas een jaarlijks bedrag van tussen de 93 en 95 miljard dollar bereikt worden, vijf jaar nadat het doel van 100 miljard had bereikt moeten worden.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).