AFP
Volledig scherm
© AFP

Derde Chinese miljoenenstad in lockdown na ontdekking van één besmetting

In China is nu ook een derde miljoenenstad in lockdown geplaatst, nadat welgeteld één geval van Covid-19 was opgedoken. Het gaat om Heihe, aan de Russische grens. Op honderd dagen van de Olympische Winterspelen in Peking willen de autoriteiten geen enkel risico nemen.

4 reacties

 • ROGER CATRYSSE

  1 maand geleden
  In China weten ze van aanpakken. We kunnen beter hun voorbeeld volgen.
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  China heeft zijn zaken zeer goed op orde. Verplicht zelfs rijken om bij te dragen. Kan niet wachten tot ze de wereld veroveren.
 • Debbie De Bruyn

  1 maand geleden
  Daar zijn ze slimmer.
 • Jef joossens

  1 maand geleden
  23 Meldingen op 1,402 miljard personen. Zeg mij nu alstublieft eens waarom Europa en Belgie het Coronavac uit China niet willen herkennen? Het bewijst hier toch maar dat het zelfs beter is dan de gebruikte vaccins die in Europa gebruikt worden? Gaat politiek dan voor op de volksgezondheid?
 1. Hoelang zitten we weer met maatregelen? “Tot na de feestdagen, misschien moet het zelfs tot na de winter”
  PREMIUM

  Hoelang zitten we weer met maatrege­len? “Tot na de feestdagen, misschien moet het zelfs tot na de winter”

  Hoelang zitten we weer vast aan de maatregelen? De vraag rijst nu de federale regering voor drie maanden de pandemiewet wil afkondigen. “Zo wordt de epidemiologische noodsituatie over de feestdagen getild”, legt viroloog Marc Van Ranst uit. Hij sluit zelfs niet uit dat ze ook nog over de winter zullen moeten worden getild. Maar wat mogen we verwachten van kerst en Nieuwjaar?
 2. Ook in Zwitserland eerste mogelijke geval van omikronvariant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronvariant”
  84

  Ook in Zwitser­land eerste mogelijke geval van omikronva­ri­ant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronva­ri­ant”

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De ontwikkelingen van zondag 28 november helees je hier in ons liveblog.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.