Lindholm, het Deense eiland waar de asielzoekers zullen verblijven.
Volledig scherm
Lindholm, het Deense eiland waar de asielzoekers zullen verblijven. © RV

Denemarken wil afgewezen asielzoekers op afgelegen eiland onderbrengen: “Ze zijn niet welkom, en zullen het voelen”

Denemarken wil afgewezen asielzoekers en buitenlanders met misdaden op hun kerfstok onderbrengen op het afgelegen eiland Lindholm, in afwachting van hun uitzetting. De centrumrechtse minderheidsregering en de rechts-nationalistische Deense Volkspartij, die gedoogsteun levert, hebben daarover afgelopen vrijdag een akkoord bereikt. Dat bericht de New York Times.

11 reacties

 • Frank Van den Bulck

  3 jaar geleden
  Nu hier ook nog !!!
 • dominique castelein

  3 jaar geleden
  Denemarken heeft verstandig beslist,na hun velletjes nu het eiland,geen migratiepact
 • Vloebergs Jan

  3 jaar geleden
  Misdadigers vergiftigen de maatschapij, goede oplossing.
 • Pierre De Bie

  3 jaar geleden
  Een prachtig initiatief moest men in heel Europa doen.
 • Jef joossens

  3 jaar geleden
  Misschien toch geen slecht idee dat eiland voor de kust van Knokke maken dan is het probleem van plaats te kort in Belgie ook opgelost.
 1. Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

  VK telt hoogste aantal nieuwe besmettin­gen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepe­lin­gen in Engeland

  Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.
 2. Francken schroeft aantal asielaanvragen per dag nog terug naar 50: “Gastvrijheid moet ergens stoppen”

  Francken schroeft aantal asielaan­vra­gen per dag nog terug naar 50: “Gastvrij­heid moet ergens stoppen”

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) beperkte vorige week het aantal asielaanvragen tot 60 per dag, maar vandaag laat hij via Twitter weten dat aantal nog terug te schroeven naar 50. Het quotum deed al de spanning aan het asielloket stijgen, maar Francken verdedigt in een videoboodschap zijn beslissing: “We hebben veel gastvrijheid getoond de laatste jaren, maar dat stopt ook ergens natuurlijk.”
 3. Worden we “overspoeld” door een nieuwe instroom asielzoekers? De cijfers op een rijtje

  Worden we “overspoeld” door een nieuwe instroom asielzoe­kers? De cijfers op een rijtje

  CD&V-migratie-experte Nahima Lanjri vraagt zich vandaag in Het Laatste Nieuws af of staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) “de boel laat verrotten”. “U wekt de indruk dat we overspoeld worden met asielaanvragen, dat is niet zo”, zo is Lanjri kritisch voor haar meerderheidspartner. Francken zelf houdt het erop dat we “in crisismodus” zijn, reden waarom hij het aantal aanvragen tot 60 per dag heeft beperkt. Maar om welke cijfers gaat het nu eigenlijk juist?