(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © REUTERS

Denemarken stopt helemaal met gebruik vaccin AstraZeneca

Denemarken stopt als eerste EU-land volledig met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Het middel wordt niet meer gebruikt bij de vaccinatiecampagne, meldt de Deense gezondheidsautoriteit. Die sluit overigens niet uit dat het besluit op enig moment in de toekomst zal worden teruggedraaid. Ook zou het gebruik van het Johnson & Johnson-vaccin voorlopig worden opgeschort, melden Deense media.

9 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  3 weken geleden
  Of datvze dan eerst van iedere burger een bloedprofiel maken om te zien welke burgers te maken krijgen met complicaties. Zo wil ik wel in hun dna databank. Dan is het voor een goede reden.
 • Elke De Vleeschouwer

  3 weken geleden
  Net zoals sommigen een panische angst hebben om te vliegen. Want eerlijk, je het sneller een accident met de wagen dan het vliegtuig... zeg dat eens tegen die hollanders op die indonesische vlucht. Of die van de emiraten. Of rusland die je uit de lucht schiet. Daarom vlieg ik niet meer... dus waarom zou u mij, en met welk recht, verplichten een onveilig vaccin in mijn lichaam te laten spuiten? En niet ene keer he. Maar om de 6 maand mag je meedoen aan trombose loterij.
 • Debbie De Bruyn

  3 weken geleden
  1 sterfgeval op 4.5 miljoen en ze stoppen met vaccinatie. We zullen is zien hoeveel er nog sterven aan corona zelf.
 • André lernout

  3 weken geleden
  Wat is er best 1) 70 doden per dag bij gebrek aan vaccinatie of 2) 7 doden door evt complicaties?
 • Ludo Wuyts

  3 weken geleden
  In Denemarken neemt men de juiste beslissing. Hier gaat men gewoon verder met het toedienen van Astra zenica waar je dan lang moet wachten op tweede prik Regering shame on you
 1. Waarom België tóch voor leeftijdsgrens koos: "Eén dode na AstraZeneca-prik is blijkbaar erger dan de 30 Covidoverlijdens per dag”
  PREMIUM

  Waarom België tóch voor leeftijds­grens koos: "Eén dode na AstraZene­ca-prik is blijkbaar erger dan de 30 Covidover­lij­dens per dag”

  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) raadt dan wel aan gewoon verder te prikken, toch kiest België om AstraZeneca - tijdelijk dan toch - alleen toe te dienen aan 56-plussers. Is ons land nu tòch gezwicht onder druk van de ‘voorzichtige aanpak’ van onze buurlanden? “De vaccinatiemotivatie in Wallonië was al zo laag omdat ze daar op het nieuws hoorden dat oudere Fransen geen spuit van AstraZeneca meer kregen.”
 2. Pfizer wil volledige goedkeuring van vaccin in VS en mikt voor volgend jaar op 4 miljard doses
  4

  Pfizer wil volledige goedkeu­ring van vaccin in VS en mikt voor volgend jaar op 4 miljard doses

  Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech hebben een aanvraag ingediend om een volledige goedkeuring te krijgen van hun coronavaccin in de Verenigde Staten. Tot nu toe kreeg het net als alle andere vaccins alleen een goedkeuring voor noodgebruik. Pfizer maakte ook bekend dat het volgend jaar 4 miljard doses wil produceren, in de eerste plaats voor landen met gemiddelde of lage inkomens.
 1. OVERZICHT. Kans is groter dat u sterft aan hondenbeet of blikseminslag dan aan vaccinatie met AstraZeneca

  OVERZICHT. Kans is groter dat u sterft aan hondenbeet of bliksemin­slag dan aan vaccinatie met AstraZene­ca

  18 mensen zijn tot nu toe overleden aan bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin, op een totaal van 25 miljoen toegediende dosissen, zo bracht onderzoek van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) aan het licht. Ieder sterfgeval is er een te veel, toch zijn dat er bitter weinig. De kans dat u sterft aan bijvoorbeeld een wespensteek, verdrinking of blikseminslag is veel groter.
 2. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelijking met het buitenland

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelij­king met het buitenland

  Tegen september van dit jaar moet elke meerderjarige Belg die dat wil gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, in Vlaanderen wordt zelfs op 11 juli gemikt. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
 3. AstraZeneca enkel voor 56-plussers: moet ik nu langer wachten op een vaccin? En wat als ik mijn eerste prik al heb gehad? De belangrijkste vragen beantwoord
  PREMIUM

  AstraZene­ca enkel voor 56-plus­sers: moet ik nu langer wachten op een vaccin? En wat als ik mijn eerste prik al heb gehad? De belangrijk­ste vragen beantwoord

  Ons land heeft beslist om het AstraZeneca-vaccin niet meer toe te dienen aan mensen die 55 jaar of jonger zijn. Is het dan geen veilig vaccin? Welke symptomen wijzen op ernstige bijwerkingen? Wat als je al een eerste dosis met AstraZeneca hebt gehad? Zal je nu nog langer moeten wachten op een coronavaccin? De belangrijkste vragen beantwoord.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'