Op 23 augustus werd er in Den Haag nog geprotesteerd tegen de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Op 23 augustus werd er in Den Haag nog geprotesteerd tegen de coronamaatregelen. © AFP

Den Haag nieuwe coronabrandhaard

Het coronavirus grijpt weer om zich heen, ook bij onze noorderburen. Vooral in en rond Den Haag stijgt het aantal besmettingen er de laatste paar dagen snel. De regio Haaglanden heeft nu meer besmettingen dan Rotterdam-Rijnmond en steekt Amsterdam-Amstelland naar de kroon.

3 reacties

 • Raymonf Van Dooren

  1 jaar geleden
  Dat is gewoon het gevolg van het calvinistische gedachtengoed van de regering Rutte. Mondkapjes hoeven niet, behalve in openbaar vervoer, bij instellingen loopt iedereen toepas en onpas binnen alsof er niets aan de hand is, waardoor de meeste Nederlanders trekken zich niets aan van de maatregelen en ook doen alsof er niets aan de hand is. Gisteren weer meer dan 900 besmettingen op een dag, en testwachttijden van dagen omdat de laboratoria de test aanvragen niet aankunnen. Goed bezig daar.
 • Wendy Van Meel

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet waarom mensen protesteren tegen de corona maatregelen. Hoe dom kunnen ze zijn? Het is dankzij die maatregelen dat alles onder controle blijft. En dan denken ze slim te zijn met de zeggen "zie je wel? Cijfers dalen, geen maatregelen nodig". Het komt dankzij de maatregelen dat ze dalen. Als ze maar allemaal corona krijgen en creperen. Zullen ze wel anders piepen.
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Drie weken terug, alles nogal losjes en soepel ,ook in Belgie, iedereen moest persee op reis kunnen, wel dit is het resultaat, ook bij ons staat dit de komende weken in de kranten, en nu zoeken om toch de mensen te doen werken door 1 week afzondering te proberen, de economie moet draaien dat is het enige waar men mee bezig is, maar een land met alleen maar zieken zal ook stilvallen.
 1. China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Koude-oorlogmentaliteit”

  China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Kou­de-oorlogmen­ta­li­teit”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag aangekondigd dat de VS een nieuw veiligheids- en defensiepact hebben afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. De drie landen gaan geavanceerde technologieën delen om zo een gezamenlijk front te vormen tegen China, al zou dat land niet expliciet worden genoemd in de overeenkomst. China verwijt de drie landen in een reactie een “Koude Oorlog-mentaliteit” te hebben. Ook Frankrijk, dat een grote order misloopt, is op de tenen getrapt.