Een herdenkingsplek voor de overleden inheemse kinderen bij het Canadese parlementsgebouw in Ottawa.
Volledig scherm
Een herdenkingsplek voor de overleden inheemse kinderen bij het Canadese parlementsgebouw in Ottawa. © AP

Demonstranten eisen onderzoek naar “culturele genocide” bij inheemse internaten in Canada

Honderden demonstranten in de Canadese hoofdstad Ottawa hebben zaterdag opgeroepen tot een onderzoek naar internaten voor inheemse kinderen. De woede in het land groeit na de ontdekking van honderden anonieme graven bij de voormalige scholen.

 1. Jonge Britse toerist (19) sterft na eten van burrito in Mexico (en vooral na nalatigheid van betrokkenen)

  Jonge Britse toerist (19) sterft na eten van burrito in Mexico (en vooral na nalatig­heid van betrokke­nen)

  Een Britse tiener is om het leven gekomen na het eten van een burrito met sesamzaad in de Mexicaanse badplaats Playa del Carmen. De 19-jarige toerist kreeg een allergische reactie, concludeert de lijkschouwer. Slachtoffer Joe Dobson zou het restaurantpersoneel herhaaldelijk in het Engels en Spaans hebben verteld dat hij allergisch was voor sesam en zou sterven als hij het zou eten. Dat blijkt uit de rechtszaak tegen het restaurant die nu voorkomt.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.