Volledig scherm
© REUTERS

Demonstranten bestormen Servisch parlement in Belgrado

In de Servische hoofdstad Belgrado hebben demonstranten vrijdagavond met geweld het parlement bestormd. Er werd met flessen en stenen naar de ramen van het parlement gegooid. Ook de politie, die deze keer geen traangas gebruikte,  werd aangevallen.

1 reactie

 • Henri Dederen

  7 maanden geleden
  Dit heeft natuurlijk niets meer te maken met Corona maar is duidelijk politiek geïnspireerd. Ook Europa steunt dit fundamenteel 'Recht tot vreedzaam protest' in een land wiens politieke visie niet past in haar kraam.
 1. Antwerpse Nevena (21) zit in lockdown in Servië: “Ik moet voor mijn oma zorgen, want het rusthuis is gesloten”
  PREMIUM

  Antwerpse Nevena (21) zit in lockdown in Servië: “Ik moet voor mijn oma zorgen, want het rusthuis is gesloten”

  Nevena Stojanović (21) uit Antwerpen moet de komende weken in Servië blijven om er voor haar oma te zorgen. “Door de nieuwe lockdown hier kan ik nergens anders terecht.” Heel wat Serviërs kwamen deze week de straten op uit protest tegen de aanpak van de coronacrisis. “Naast de coronacijfers die niet waarheidsgetrouw lijken, is er ook te weinig testmateriaal aanwezig.”
 2. Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  In Nederland is het op verschillende plaatsen opnieuw onrustig door betogers die zich verzetten tegen het coronabeleid, waaronder de avondklok die gisteren is ingegaan. De politie heeft het Museumplein in Amsterdam ontruimd met een waterkanon en meer dan 100 mensen aangehouden. Ook in Eindhoven liep het uit de hand. Urenlang vlogen de stenen, golfballen, vuurwerkbommen en zelfs messen door de lucht. De politie zette traangas in en hield minstens dertig mensen aan. De burgemeesters van beide steden hebben demonstraties verboden.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen