De zittende gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey, Democraat Phil Murphy, is nipt herverkozen.
Volledig scherm
De zittende gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey, Democraat Phil Murphy, is nipt herverkozen. © REUTERS

Democratische gouverneur Murphy nipt herverkozen in New Jersey

De zittende gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey, Democraat Phil Murphy, is woensdag nipt herverkozen. Zijn voorsprong op zijn Republikeinse uitdager was wel kleiner dan verwacht. De overwinning is een opsteker voor president Joe Biden, na een pijnlijke nederlaag voor de Democraten in Virginia.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. ANALYSE. Biden blijft niet aan de macht met een streng klimaatbeleid
  PREMIUM

  ANALYSE. Biden blijft niet aan de macht met een streng klimaatbe­leid

  Joe Biden heeft zijn best gedaan op de klimaattop in Glasgow. Hij heeft geboden wat hij kon, hoe weinig dat uiteindelijk ook was. Maar achter zijn rug liet de kiezer verstaan dat Biden daarmee al te ver is gegaan. Dat de Democraten te links zijn, terwijl de herinnering aan Donald Trump al niet meer schrikwekkend genoeg is om de Republikeinen te mijden. Dat kost die Democraten nu een gouverneurschap of twee — en volgend jaar waarschijnlijk ook hun meerderheid in het parlement.
 3. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.