Archiefbeeld. Demonstranten op de treden van het Hooggerechtshof in Washington DC. (23/04/2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Demonstranten op de treden van het Hooggerechtshof in Washington DC. (23/04/2019) © AP

“Democraten willen Amerikaans Hooggerechtshof uitbreiden met 4 rechters”

De Democraten in het Amerikaanse parlement presenteren donderdag een wetsvoorstel om het aantal rechters in het Hooggerechtshof uit te breiden van 9 naar 13. Dat meldt nieuwssite The Intercept op basis van drie ingewijden. 

5 reacties

 • frans Venloo

  5 maanden geleden
  Politiek benoemde rechters zoals hier dat zal een echte democratie opleveren .
 • Hermans Steven

  5 maanden geleden
  Trump kon niet snel genoeg RBG plaatsvervanger aanduiden vlak voor de verkiezingen om mail-in ballots ongeldig te verklaren, om toch maar president te blijven ondanks verlies van een eerlijke democratische verkiezing. Uiteraard gaan democraten nu het evenwicht herstellen, zoals het hoort.
 • Kristine Delacourt

  5 maanden geleden
  Verenigde Staten, het land van de schijndemocratie.
 • Calinda Struyf

  5 maanden geleden
  Het uitbreiden van het Hooggerechtshof valt niet te verdedigen vanuit een neutraal standpunt als er gesproken wordt over 4 nieuwe rechters. Als de politieke meerderheid hebben niet het oogpunt zou zijn, waarom dan geen 3 om het huidige onevenwicht in balans te brengen ?
 • Lecocq Daniel

  5 maanden geleden
  Na het onbeperkt bijdrukken van geld nu het onbeperkt benoemen van bijkomende rechters. Van scheiding der machten is geen sprake meer.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.