Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © BSR Agency

Democraten wijzen naar Trump na zoveelste schietpartij: “Amerika wordt aangevallen door blanke nationalistische terroristen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gereageerd op de schietpartij in een filiaal van winkelketen Walmart in de stad El Paso in Texas, waarbij zeker 20 doden en 26 gewonden vielen. Maar al snel namen Democratische presidentskandidaten Pete Buttigieg en Beto O’Rourke Trump op de korrel. “Amerika wordt aangevallen door blanke nationalistische terroristen”, zei Buttigieg. “Die ideologie is kwaadwillig, en wordt tot in de hoogste regionen van onze regering toegestaan”.

61 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  "zeldzame massaschietpartijen", Rudolf? De teller van schietpartijen met minstens 4 doden staat nu al op 250, dus dat is meer dan 1 per DAG! Zeldzaam?
 • Frederik Vanduffel

  1 jaar geleden
  Men oogst wat men zaait, dat staat duidelijk in zijn duidelijk manifest over de Inconcient Truth. Eeven duidelijk was Brenton Tarrant. En nog duidelijker was Stephan Ernst die de politieker Walter Lucke doodschoot, want die had zelfs de lef om mensen met een andere mening over zijn multicul aan te raden Duitsland te verlaten. Zoiets hebben we ook in Antwerpen gekend waar een hele bevoking verdreven werd om dan nog superboetes op leegstand te doen betalen!
 • Danny Wauters

  1 jaar geleden
  Mocht ik in president Trump zijn schoenen staan, ik zou nu vooral eens leren zwijgen, al zal dit bij deze man nooit of te nimmer lukken. Er is niemand die hem liever ziet dan zichzelf. De man is een aanfluiting voor de Amerikaanse politiek en dat er dan nog mensen zijn die achter deze president blijven staan is onwaarschijnlijk. Men zijn haat prediken ten aanzien van de latino's kon hij evengoed zelf de trekker overhalen. Ik dacht dat de Amerikanen toch meer verstand in hun bovenkamer hadden.
 • mister Right

  1 jaar geleden
  De wapenwetgeving verscherpen heeft geen enkele invloed op dit soort zeldzame massaschietpartijen. 2/3 vd vuurwapendoden in de VS zijn zelfmoorden en de rest is hoofdzakelijk gedood dmv illegale vuurwapens. Een betere geestelijke gezondheidszorg is de oplossing.
 • Katrien Weyn

  1 jaar geleden
  In Chicago zijn ook 3 schietpartijen geweest. 3 doden en 40 gewonden, maar dat past niet in het plaatje dat de media wil tekenen dus blijkbaar wordt het genegeerd....
 1. VS zetten op twee na grootste smartphonemaker op zwarte lijst

  VS zetten op twee na grootste smartphone­ma­ker op zwarte lijst

  De Verenigde Staten hebben de Chinese smartphonemaker Xiaomi op de zwarte lijst gezet wegens vermeende banden met het leger van China. Daardoor worden Amerikaanse beleggers gedwongen hun belangen op te geven in het bedrijf, dat geldt als de op twee na grootste maker van smartphones ter wereld. Naast Xiaomi zette de regering-Trump nog acht andere bedrijven op de zwarte lijst, waaronder een vliegtuigfabrikant in staatshanden.
 2. Grote bezorgdheid om “erg besmettelijke" Braziliaanse coronavariant: ook gevaar voor wie al eerder Covid-19 opliep

  Grote bezorgd­heid om “erg besmette­lij­ke" Braziliaan­se coronavari­ant: ook gevaar voor wie al eerder Covid-19 opliep

  De wetenschappelijke wereld maakt zich zorgen over een nieuwe, vermoedelijk meer besmettelijke Braziliaanse variant van het coronavirus die ook mensen kan treffen die eerder al Covid-19 opliepen. Gevreesd wordt dat die variant verantwoordelijk is voor de dramatische toestanden in de Braziliaanse staat Amazonas. De ziekenhuizen zijn er overweldigd door de permanente toestroom van patiënten en kampen met een zuurstoftekort. Ook de begraafplaatsen kunnen niet langer volgen.
 1. Kristof Calvo: "Ik was het echt beu om felle oppositie te voeren"
  Play

  Kristof Calvo: "Ik was het echt beu om felle oppositie te voeren"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"