Rechter Amy Coney Barrett met de Republikeinse senator Marco Rubio in het Capitool woensdag.
Volledig scherm
Rechter Amy Coney Barrett met de Republikeinse senator Marco Rubio in het Capitool woensdag. © EPA

Democraten in Senaat boycotten stemming van Trumps kandidaat voor Hooggerechtshof

De Democraten in de Amerikaanse senaatscommissie voor Juridische Zaken boycotten donderdag de stemming over Amy Coney Barrett, de kandidaat van president Donald Trump voor een zetel in het Hooggerechtshof. De boycot is vooral een symbolisch gebaar. De Republikeinse meerderheid keurt Trumps voordracht van Coney Barrett naar verwachting goed.

6 reacties

 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Scheiding der machten is onbestaande, in de praktijk. Overigens is dit Amerikaanse systeem een héél goede tussenoplossing om de aanpak van heel wat maatschappelijke problemen niet elke 4 jaar een bocht van 180° te kunnen laten nemen maar altijd kunnen uitgesmeerd worden over 20 jaar of langer. Op die manier blijven er van élk beleid nog sporen achter na vele jaren. Daar kom je mee vooruit, met elke 4 jaar een andere visie en uitwerking daarvan, sta je stil. Europa bijvb.  
 • Arthur Tchikaya

  2 jaar geleden
  Blijkbaar stoort niemand zich aan het feit dat politiekers rechters benoemen. Rechters die zich later over politiek geladen kwesties moeten buigen. Zoals de uitslag van verkiezingen, abortus, homohuwelijk en andere politiek geladen onderwerpen waarin republikeinen en democraten soms tegengestelde visies hebben. En daar erger ik mij in.Bij ons hier is alles niet perfect maar er is alvast een scheiding der machten. Niet zoals in de VS of Turkije of Rusland.
 • André Gijbels

  2 jaar geleden
  Rechtbank moet onpartijdig zijn in eender welke religie, maar deze krijg meer vaste voet in de VS, indien men zeer vroom katholiek zijt, dan zijt men tegen alles,wat tegen hun normen van de katholieke kerk is, dus zij zullen alles blokkeren , wat niet in hun rijtje past. De dame past niet in het rijtje van de rechters.
 • Jerome Steens

  2 jaar geleden
  Dat ze dit boycotten is regelrecht gewoon ingaan tegen de wet. De wet zegt niet dat je maar 3 jaar en president bent he er staat dat je 4 jaar president bent . Dus de keuze valt nog steeds onder Trump.
 • Jan Depoortere

  2 jaar geleden
  Boycotten is het enige wat de democraten deden de afgelopen 4 jaar, en ze steken het dan nog eens op Trump dat het volk gepolariseerd is. Velen zijn blijkbaar de waanzinnige uitspraken van de democraten vergeten dat 'nucleaire oorlog met Rusland een optie is'.
 1. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

  Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

  De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.