Amerikaans president Donald Trump heeft zijn macht als president misbruikt, zeggen de Democraten in hun rapport.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump heeft zijn macht als president misbruikt, zeggen de Democraten in hun rapport. © AP

Democraten hebben rapport over afzetting Trump klaar: “President misbruikte macht om druk op Oekraïne uit te oefenen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn macht als president misbruikt door Oekraïne onder druk te zetten om daar voordeel van te hebben bij de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Dat schrijven de Democraten in het Huis van Afgevaardigden in hun rapport over de getuigenverhoren in de afzettingsprocedure. 

14 reacties

 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Roger Verbrugge, in Oekraïne mag me ermee lachen. Er gelden andere wetten in Amerika. En een impeachment procedé dient om na te gaan of de president de grondwet overtreden heeft indien ja, de mogelijkheid te bieden deze af te zetten. Niemand hoort boven de wet te staan, ook de president niet. Indien wel, dan opent dit een precedent voor toekomstige leiders. Doe maar op, men blijft het toch maar tolereren.
 • Roger Verbrugge

  1 jaar geleden
  In Oekraïne lacht men daarmee. Voor wat hoort wat is daar de normaalste zaak van de wereld. Als dat het enigste is wat Trump heeft mispeuterd dan komen de Amerikanen er goedkoop van af. De boemerang voor de Democraten is al onderweg.
 • Kris Delen

  1 jaar geleden
  Het milieu mag van een aantal de pot op blijkbaar met hun steun voor Trump, jullie kinderen zullen je dankbaar zijn. Zelfs het destabiliseren van vrede, gelijkheid en lokale economie kan hen geen bal schelen. Informeer jezelf eerst, in plaats van je eigen ramen in te gooien.
 • Kris Hermans

  1 jaar geleden
  Net toen ik dacht dat het niet erger kan dan in België, lees ik deze onzin...
 • Peter Bonacasa

  1 jaar geleden
  Duidelijk mensen met kennis van zaken die het rapport gelezen hebben aan de reacties te zien. Zoals altijd dezelfde geïndoctrineerde mensen die de Grote Leider verafgoden. Zielig.
 1. LIVE. Minister Verlinden: “Nulrisico bestaat niet, maar we doen alles om rellen te voorkomen” - Duitse experts raden vaccin AstraZeneca af voor 65-plussers
  Play
  67

  LIVE. Minister Verlinden: “Nulrisico bestaat niet, maar we doen alles om rellen te voorkomen” - Duitse experts raden vaccin AstraZene­ca af voor 65-plus­sers

  De coronacijfers blijven stijgen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: “Maak contract openbaar”
  19

  AstraZene­ca en Europa botsen over vaccinleve­rin­gen: “Maak contract openbaar”

  Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca vanavond nog deelneemt aan een vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten