Anti-abortus activisten. In de Amerikaanse Senaat hebben de Democraten vandaag een motie afgekeurd die een anti-abortuswet op de agenda van de Senaat zou zetten.
Volledig scherm
Anti-abortus activisten. In de Amerikaanse Senaat hebben de Democraten vandaag een motie afgekeurd die een anti-abortuswet op de agenda van de Senaat zou zetten. © Getty Images

Democraten blokkeren anti-abortuswet in Amerikaanse Senaat

In de Amerikaanse Senaat hebben de Democraten vandaag een motie afgekeurd die een anti-abortuswet op de agenda van de Senaat zou zetten. De Republikeinen hadden nooit het doel om de wet er effectief te krijgen, maar wilden zo extra munitie vergaren voor de congresverkiezingen van dit jaar.

0 reacties

 1. “Laat je nooit afschrijven door je situatie”: Hayley (45) was voor het eerst zwanger op haar 14de en heeft acht kinderen. En ze geeft les aan universiteit
  Buitenland

  “Laat je nooit afschrij­ven door je situatie”: Hayley (45) was voor het eerst zwanger op haar 14de en heeft acht kinderen. En ze geeft les aan universi­teit

  Ze was net 14 jaar toen ze voor de eerste keer seks had met haar vriendje. En ze bleek meteen zwanger. De Britse Hayley Edwardson (45) slaagde er nog in om het geheim te houden tot aan de bevalling, maar daarna was er geen verbergen meer aan. “Ik kreeg alle vooroordelen en negativiteit over me heen die tienermoeders vaak te beurt valt. En het verbeterde er niet op toen ik nog zeven andere kinderen kreeg. De verwachtingen dat ik iets van mijn leven zou maken waren laag: ‘ze zal wel niet willen werken en van een uitkering willen leven’. Wel, ik heb hun ongelijk bewezen.”
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.