Donald Trump
Volledig scherm
Donald Trump © REUTERS

Democraat sleept ex-president Trump voor de rechter om bestorming parlement

Een Amerikaanse politicus die als aanklager betrokken was bij het mislukte impeachment-proces tegen Donald Trump, sleept de voormalige president nu voor de rechter. Democratisch Afgevaardigde voor Californië Eric Swalwell houdt Trump en anderen verantwoordelijk voor de gevolgen van de bestorming van het parlementsgebouw Capitool in Washington op 6 januari, berichten Amerikaanse media vrijdag.

13 reacties

 • Freddie Lamers

  1 maand geleden
  De media doet zijn werk goed als ik hier de reacties lees. Het is makkelijk mensen te misleiden, het is veel moeilijker mensen te overtuigen dat ze misleid zijn.
 • willy zachel

  1 maand geleden
  De IRS zou Trump eens op de korrel moeten nemen ze hebben destijds Al Capone ook zo in de gevangenis kunnen steken zuiver via financiële onregelmatigheden ! Dat Trump imperium is één grote luchtballon !
 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Iedereen mag iedereen aanklagen om het even wat, dit is ook zo in België. De rechtbank moeten de klacht wel ontvankelijk verklaren. In de VS leven 280 milj. mensen. Er zullenj nog wel aanklachten komen.
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Dit worden juridische rechtszaken deze keer, geen politieke rechtszaken waarbij de Republikeinen hem uit de wind kunnen zetten. En er zitten er nog een vijftal in de pijplijn die niet van de poes zullen zijn. Zijn politieke onschendbaarheid en zijn bescherming is weg.
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Kans gemist dank zij de republikeinen met een een gratis golfkaart
 1. Grootste datalek van wachtwoorden ooit in Nederland: miljoenen privégegevens gestolen op webshop ‘Allekabels’, minstens 146.000 Belgen slachtoffer
  UPDATE

  Grootste datalek van wachtwoor­den ooit in Nederland: miljoenen privégege­vens gestolen op webshop ‘Allekabels’, minstens 146.000 Belgen slachtof­fer

  De wachtwoorden en privégegevens van miljoenen Nederlanders liggen op straat door een datalek bij de populaire webshop Allekabels. Dat meldt RTL Nieuws. De gestolen gegevens werden volgens de nieuwssite met zekerheid misbruikt door criminelen. Allekabels bevestigt bovendien aan onze redactie dat er ook Belgen slachtoffer zijn van het lek.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"