Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Defensie wil meer vrachtwagens richting Oekraïne sturen

Nu Defensie een nieuw arsenaal vrachtwagens heeft, staat de deur open om meer van onze oude vrachtwagens aan het Oekraïense leger te geven. Minister Ludivine Dedonder (PS) zou daar binnenkort meer informatie over geven.

  1. REPORTAGE. In de hel van Bachmoet staan Vlaamse spoedartsen Maïté en Simon paraat: “De mensen zijn zwaar onderkoeld, ondervoed en getraumatiseerd”
    PREMIUM

    REPORTAGE. In de hel van Bachmoet staan Vlaamse spoedart­sen Maïté en Simon paraat: “De mensen zijn zwaar onderkoeld, ondervoed en getraumati­seerd”

    “Ik ga eerlijk zijn: ik heb niet meteen ja gezegd op het voorstel om naar Oekraïne te komen.” Op enkele kilometers van het slagveld van Bachmoet ontmoet onze journalist Arnaud De Decker spoedartsen Simon Lagrange en Maïté Vanneste, twee Vlamingen die met Artsen Zonder Grenzen al heel wat leed zagen. Maar de genadeloze oorlog in Oekraïne laat een weergaloze indruk op hen na. “We krijgen hier mensen binnen zonder ledematen, andere moeten geamputeerd worden. Dat zijn toestanden die wij niet gewend zijn in België.”