Volledig scherm
© Photo News

Defensie vervoert Limburgse patiënten naar andere provincies - Meisje (12) uit Gent is jongste slachtoffer in Europa - Poetin biedt Trump hulp aan

In ons land zijn gisteren 98 nieuwe sterfgevallen gerapporteerd. Ook een twaalfjarig meisje is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal liggen bijna 5.000 mensen in het ziekenhuis. In de VS is het aantal overlijdens door het coronavirus gestegen naar meer dan 3.000. In New York, de zwaarst getroffen regio, sterft elke negen minuten één persoon. Ook in Spanje werd alweer een triest record verbroken: daar werden 849 overlijdens geregistreerd op één dag. Intussen stijgt in China het aantal nieuwe besmettingen opnieuw. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

141 reacties

 • Maurice Keukelaers

  10 maanden geleden
  Hoog tijd dat de 3 wereldleiders Trump, Xi Jinping en Putin hun geopolitieke strijd even opbergen en hun krachten bundelen om Corona te overwinnen. En de EU zal zoals altijd besluiteloos aan de zijlijn staan.
 • Alfons Schepers

  10 maanden geleden
  Wat 'the morning after'..? Hoe zal de wereld zich herstellen en welke machtsmiddelen zullen hiervoor ingezet worden?
 • Nema De Geest

  10 maanden geleden
  Marc Talloen, en als je het aantal doden berekent op het aantal mensen dat gestorven is, kom je aan 100%. We hebben geen accurate cijfers. Het UZ Brussel test iedereen die binnenkomt, ongeveer 10% heeft Corona zonder enige symptomen. Tel eens 10% van de bevolking bij het aantal besmettingen en er zijn amper mensen die eraan sterven. Niemand is gebaat met doemberichten en paniek. Blijf gewoon in uw kot, was uw handen en gebruik uw verstand.
 • Geert Oplinus

  10 maanden geleden
  Men vergelijkt hier meerdere keren met aantal doden per miljoen in andere landen. Er wordt geen rekening gehouden met de tijdslijn. Als je deze mee in beschouwing neemt dat moet het aantal doden per miljoen in Nederland en zeker in New York op dit moment lager en veel lager zijn dan het Belgische cijfer. De tijd zal alles uitwijzen.
 • Thomas Anderson

  10 maanden geleden
  Alle landen die het goed doen draagd iedereen een masker.Hier niet nodig natuurlijk niet we hebben nog geen voor de mensen die ze nodig hebben!
 1. Krantenwinkel geplunderd tijdens rellen, teller crowdfunding passeert 100.000 euro
  Den Bosch - UPDATE
  18

  Krantenwin­kel geplunderd tijdens rellen, teller crowdfun­ding passeert 100.000 euro

  Een dinsdag gestarte crowdfundingsactie voor een geplunderde krantenwinkel in de Nederlandse stad Den Bosch (Noord-Brabant) staat inmiddels op meer dan 100.000 euro. Gisteravond was al ruim 70.000 euro ingezameld. Bij het horen van dat bedrag schoot eigenaresse Maaike Neufeglise tijdens de uitzending van talkshow Jinek vol. De crowdfunding is een initiatief van weblog GeenStijl. Maaike is ontzettend dankbaar voor alle steunbetuigingen die ze tot dusver kreeg. Ook de ontslagnemende eerste minister Mark Rutte belde haar persoonlijk op.
 1. Politie controleert aan de grenzen op niet-essentiële reizen
  Play

  Politie contro­leert aan de grenzen op niet-essentiële reizen

 2. Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaanse rechtbank
  Play

  Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaan­se rechtbank