Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © EPA

Deense politie beboet voor het eerst vrouw wegens dragen van nikab in publieke ruimte

BuitenlandDe Deense politie heeft voor het eerst een vrouw, die aan het winkelen was in Horsholm, een boete gegeven omdat ze weigerde haar nikab uit te trekken. Sinds woensdag is in Denemarken een wet in werking getreden die het dragen van een volledige sluier in de publieke ruimte verbiedt.

23 reacties

 • Rudy Van Schelvergem

  3 jaar geleden
  Geen boete maar direct europa uit.
 • Robbert Vandendorpe

  3 jaar geleden
  Gelukkig heeft die vrouw die haar sluier afnam ook een boete gehad. Iedereen gelijk voor de wet, perfect gehandeld door de politie daar. Ik vind dat dat verbod wel gerechtvaardigd is. Men moet identificeerbaar blijven. Ik vind niet dat een geloofsovertuiging hierboven staat (het is tenslotte toch maar een hobby, dus doe normaal en trek dat ding uit op straat).
 • Jakke Troost

  3 jaar geleden
  Zelfs in Marokko is het verboden.
 • Eddy B

  3 jaar geleden
  Eindelijk politiekers met ballen.nu andere lidstaten van Europa vb volgen.aanpassen of byby.
 • magda de buyser

  3 jaar geleden
  En die andere vrouw die dat zomaar aftrekt toont geen greintje respect, zij was geen politie en heeft niet dat recht, dat was zuiver uitdagen.
 1. Russen trekken naar stembus voor parlementsverkiezingen: Google en Apple halen verkiezingsapp Navalny uit appstores

  Russen trekken naar stembus voor parlements­ver­kie­zin­gen: Google en Apple halen verkie­zings­app Navalny uit appstores

  Google en Apple hebben de verkiezingsapp van de Russische oppositieleider Alexej Navalny uit hun appstores verwijderd op de dag dat de Russische verkiezingen beginnen. De techbedrijven liggen al enige tijd in de clinch met de Russische media- en internetwaakhond Roskomnadzor, die dreigde met een boete als de app niet weggehaald zou worden. Rusland beschuldigde Amerikaanse techbedrijven van bemoeienis met de Russische verkiezingen.