Michael Kretschmer, de huidige minister-president in Saksen, zal wellicht zijn mandaat kunnen voortzetten.
Volledig scherm
Michael Kretschmer, de huidige minister-president in Saksen, zal wellicht zijn mandaat kunnen voortzetten. © Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbil

Deelstaatverkiezingen Oost-Duitsland stellen verstandshuwelijk CDU-SPD opnieuw op de proef

In Duitsland sleept de zogenaamde 'grote coalitie' ('GroKo') van christen- en sociaaldemocraten zich voort, maar als er ergens deelstaatverkiezingen zijn, komt dat verstandshuwelijk telkens op losse schroeven te staan. Komende zondag zijn er verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Saksen en Brandenburg. Er dreigen klappen voor zowel CDU als SPD. Voor die laatste partij voelt de grond onder de voeten nog net iets heter. Mocht Dietmar Woidke in Brandenburg het minister-presidentschap moeten afstaan, zullen de voorstanders binnen de SPD om de stekker uit de 'GroKo' te trekken zich ongetwijfeld weer roeren.

0 reacties

 1. Kort lontje en geobsedeerd door details: zo is het leven in het Witte Huis onder president Biden
  19

  Kort lontje en geobse­deerd door details: zo is het leven in het Witte Huis onder president Biden

  Hij ziet eruit als een vriendelijke grootvader, gedecideerd en met een immer brede smile. Maar achter de schermen zou de Amerikaanse president Joe Biden (78) ook een heel andere kant hebben. Dat ontdekte de krant The New York Times, die met tientallen huidige en voormalige medewerkers sprak. Zij omschrijven Biden als iemand die geobsedeerd is door details, waardoor beslissingen soms erg lang op zich laten wachten. En een man met een kort lontje.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek