Sven Biscop
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Biscop

De westerse wapenleveringen werpen hun vruchten af in Oekraïne: “Het is onze morele plicht”

Het Oekraïense leger wint opnieuw terrein in het oosten van het land. Dat is voor een groot deel te danken aan de wapens en inlichtingen die Oekraïne van het Westen krijgt. “Het is een belangrijk signaal aan potentiële agressors: breek je de basisregels van de wereldorde, dan betaal je er een grote kost voor”, zegt defensie-expert Sven Biscop (UGent).

98 reacties

 • Jan Jansens

  1 maand geleden
  Met alle mogelijke middelen korte metten maken met die oorlog én met Poetin. Deze (landrurige) oorlog is een schande voor onze Westerse wereld. Russen, Oekrainers, Wit-Russen enz... moeten samen leven. Leg dat maar eens uit aan de Vlamingen en de Walen. Niets rechtvaardigt een oorlog. Kunnen wij nu echt niets meer om dat daar stol te leggen?
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  42 democratische landen tegen 1 dictator, dat moeten 'we' toch kunnen winnen. Niet onderhandelen, want dat kan niet met Poetin, en als hij iets belooft, zal hij geen woord houden. Poetin is een narcist, en narcisten vinden dat ze 'gebruik' mogen maken van mensen die ze kunnen manipuleren.
 • Dany van landegem

  2 maanden geleden
  Ik ben tegen oorlog en geweld...maar het is toch Poetin die deze oorlog is begonnen. De reden dat ex-sovjetlanden willen toetreden tot NATO , heeft alles te maken met de wijze hoe ze werden behandeld na hun "bevrijding" door Rusland. De Russen hebben nog bijna 50 jaar de touwtjes stevig in handen gehad. Dit willen die landen niet meer meemaken, ook Oekraïne niet. Indien Rusland democratischer was en een goede buurman was voor zijn buurlanden, waren we misschien al een veel grotere EU . Peace
 • Patricia Rimando

  2 maanden geleden
  Velen hebben het nog altijd niet begrepen . Je praat niet met een agressor of gaat met die agressor onderhandelingen aan . Doe je dat wel dan zal die agressor u dicteren wat u te doen hebt .
 • andy de cock

  2 maanden geleden
  Het is Poetin enkel te doen om de kustlijn , zodanig dat hij een landverbinding heeft met de krim . Die vent heeft geen zier om die mensen in loehansk of de donbas . Enkel een leugen verzinnen om zijn eigen positie te versterken .
 1. Topman Europese drugsmaffia opgepakt en weer vrijgelaten tijdens vakantie op Ibiza
  2

  Topman Europese drugsmaf­fia opgepakt en weer vrijgela­ten tijdens vakantie op Ibiza

  De Spaanse politie heeft op Ibiza een lid uit de hoogste regionen van de Europese drugsmaffia opgepakt. Het gaat om de Zweed Jonas Sture Falk (49), bekend als ‘de Zweedse Pablo Escobar’. Hij werd opgepakt in een strandbar en zou samenwerken met Fikri Amellah (30) en de mocromaffia. Hoewel iedereen weet wat hij doet, staat de Zweed erom bekend zich moeilijk te laten vangen. Hij werd dan ook al na één dag weer vrijgelaten.