Rebecca Musser in het NBC-programma ‘Dateline’.
Volledig scherm
Rebecca Musser in het NBC-programma ‘Dateline’. © NBC News

De vrouw die sekteleider Warren Jeffs ten val bracht: “Mijn man was 66 jaar ouder en ik moest hem delen met 63 andere vrouwen”

Rebecca Musser is een van de vrouwen die Warren Jeffs ten val hielp brengen. Mede dankzij haar getuigenis werd de meedogenloze sekteleider in 2011 veroordeeld tot levenslang. In het NBC-magazine ‘Dateline’ blikt de vrouw (44) nu terug op die verschrikkelijke tijd. “Ik moest trouwen met zijn vader Rulon, die aan het hoofd stond van de polygamische sekte Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS) in Utah. Ik was 19 jaar, hij 85.”

4 reacties

 • louis van hoeylandt

  10 maanden geleden
  misschien heeft wim het dan wel over de ouders of gelijk wie er zich aansluit ,en niet enkel over deze vrouw ,ik lees nergens in zijn reactie dat het over deze vrouw gaat
 • Barbara Schotte

  10 maanden geleden
  Wim, velen worden in een sekte geboren en hebben daar niet voor gekozen. ze worden meestal goed van de buitenwereld afgescheiden, waardoor het voor hen heel normaal is. Het moet ook zwaar zijn om een sekte te verlaten en je ganse familie achter te laten
 • Gino Denil

  10 maanden geleden
  Zij heeft zich niet aangesloten bij zo een sekte. Hou ouders waren er in. Zij is er in opgegroeid en was dus waarschijnlijk ook zwaar gehersenspoeld.
 • wim rooyakkers

  10 maanden geleden
  Snap niet dat mensen zich aansluiten bij zou,n sextet,je weet wat er gebeurd
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden