Bill en Hillary Clinton zullen straks afzakken naar Albany, de hoofdstad van New York, waar ze voor Joe Biden mogen stemmen als volgende president van de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
Bill en Hillary Clinton zullen straks afzakken naar Albany, de hoofdstad van New York, waar ze voor Joe Biden mogen stemmen als volgende president van de VS. © AP

De ultieme wraak: Hillary Clinton één van de 306 kiesmannen en -vrouwen die Joe Biden vandaag stap verder richting Witte Huis brengen

In de VS komen vandaag de 538 kiesmannen en -vrouwen bij elkaar in het Kiescollege om formeel de volgende Amerikaanse president te verkiezen. En voor één iemand zal dat een bijzonder speciaal moment worden. Nadat ze het vier jaar geleden vruchteloos opnam tegen Donald Trump, mag Hillary Clinton namelijk samen met 305 andere Democraten haar stem uitbrengen voor Joe Biden als de volgende en 46ste president van de Verenigde Staten. Voor Trump betekent het een nieuwe en wellicht definitieve knauw in zijn pogingen de uitslag nog in zijn voordeel te keren, al geeft hij het nog niet op.

12 reacties

 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Mart Ekoo, wacht tot Trump en co de cel in vliegen, dan lacht iedereen met zijn oude 'lock them up' uitspraken.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat Hilary in de regering zit een zeer bekwame dame
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Gertie Daerden, geldt dat ook voor de andere 305 kiesmannen? LOL De enige reden waarom Trump het 'nog niet opgeeft', is omdat hij zo de zakken van de believers kan blijven rollen. Zoals hij zijn gehele leven gedaan heeft. Kijk maar naar Trump university.
 • Christiaan GOETHALS

  2 maanden geleden
  Het blijft me hetzelfde hoe het gebeurt, als de slechtste president ooit in de USA het moet aftrappen zal de eerlijke beslissing zijn.
 • Laurent Van De Velde

  2 maanden geleden
  Vrij flauwe “wraak” eerlijk gezegd... Vond het grappiger toen ze begon te lachen toen een journalist vroeg of Trump een kans maakte om te winnen en de volgende dag het ook effectief deed.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?