Taliban patrouilleren in Kaboel.
Volledig scherm
Taliban patrouilleren in Kaboel. © AP

De taliban stonden drie keer voor haar deur. De vierde keer brachten ze haar om

Al drie keer waren de taliban naar haar huis in een dorpje in het noorden van Afghanistan gekomen. Ze droegen Najia op om voor een vijftiental strijders te koken. Maar de 45-jarige weduwe was heel arm en zei dat het onmogelijk was. Toen ze de vierde keer kwamen aankloppen, sloegen ze de vrouw dood en staken haar huis in brand.

22 reacties

 • Daniëlla Vercauteren

  2 maanden geleden
  Groot gelijk dat ze handen er vanaf trekken amerika. Laat ze het zelf maar op lossen. Binnen honderd jaar vechten ze nog die achterlijke taliban.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  ‘Jij bent de schilder van je eigen leven. Geef de kwast niet aan iemand anders' van het Afghaanse jonge voetbaltalent dat dood viel van een C17 op de luchthaven in Kaboel. Alleen al voor iemand met zo een uitspraak zou je een leger uitsturen om hem te redden. De Taliban verliezen hun beste mensen in Afghanistan en zetten de helft van hun bevolking onder een boerka op non-actief. Op lange termijn verlies je, hoe dan ook.
 • Davinia Blieck

  2 maanden geleden
  De VS heeft een deal gesloten met de taliban. De taliban krijgt terug controle en in ruil gaat de VS lopen met een groot deel olie, heroïne en mineralen. Als je een beetje tussen de lijnen leest, de modus operandi van de VS en de wel heeel snelle herovering, dan is dat de enige conclusie die ik kan maken. Al de rest is zever.
 • Ronny Van de Wal

  2 maanden geleden
  Die goed menende Amerikaantjes toch.Ze laten dit land slechter achter dan toen ze het twintig jaar geleden aantroffen.Het is niet het eerste land en zal niet het laatste zijn dat ze zo achterlaten.Intussen wauwelt de Amerikaanse president verder.
 • Bart Van Gool

  2 maanden geleden
  Biden ? Is Biden ook verantwoordelijk voor alles wat hier misloopt misschien ? De Taliban zijn verantwoordelijk voor hun daden en niemand anders.
 1. “Ik weet dat ze zullen komen om me te doden”: vrouwelijke burgemeester overleefde al drie aanslagen van taliban en ook haar vader werd vermoord

  “Ik weet dat ze zullen komen om me te doden”: vrouwelij­ke burgemees­ter overleefde al drie aanslagen van taliban en ook haar vader werd vermoord

  “Ik zit hier te wachten tot ze komen. En ze zullen komen om me te vermoorden. Ik kan mijn familie niet achterlaten. En trouwens, waar zou ik heen gaan?”: het zijn de aangrijpende woorden van Zarifa Ghafari (29), die het schopte tot burgemeester in Afghanistan. De vrouw verwacht dat de taliban haar op elk moment kunnen doden, net zoals ze deden met haar vader eind vorig jaar.