Standbeeld van een leeuw voor het Brits Parlement
Volledig scherm
Standbeeld van een leeuw voor het Brits Parlement © EPA

De stad Londen heeft meer standbeelden van dieren dan van vrouwen, toont recente studie

De stad Londen heeft meer standbeelden van dieren in het straatbeeld dan van vrouwen of mensen met een niet-witte huidskleur. Dat bleek donderdag uit een studie van de Britse vereniging ‘Art Uk’. De burgemeester van Londen wil hier verandering in brengen en spendeert dit jaar 1,2 miljoen euro om meer diversiteit te krijgen op vlak van standbeelden.

 1. LIVE. Premier De Croo: "Herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat” - Mondmaskerplicht vanaf 6 jaar en een week vroeger kerstvakantie
  Play

  LIVE. Premier De Croo: "Herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat” - Mondmasker­plicht vanaf 6 jaar en een week vroeger kerstvakan­tie

  Vandaag komt het Overlegcomité om 9 uur samen. De vergadering komt na een oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die vooral zijn pijlen richt op maatregelen rond binnenactiviteiten. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Bijna heel Europa kleurt bovendien rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.