The Mail Rail in Londen, nu opengesteld voor het publiek.
Volledig scherm
The Mail Rail in Londen, nu opengesteld voor het publiek. © The Postal Museum — Miles Willis

De spookachtige Mail Rail: die andere duistere metro in Londen

Iedereen kent wel de Underground of de Tube als de metro van Londen, waar dagelijks vijf miljoen passagiers gebruik van maken. Maar daaronder zit nóg een netwerk, een beetje mysterieus en met een heel andere functie: de Mail Rail.

2 reacties

 • Ka Ka

  5 jaar geleden
  Moeten we hier ook hebben voor pakjesleveringen, die het nieuwe standaard voor boodschappen is geworden in ons leven.
 • Manfred Wauters

  5 jaar geleden
  Grappig.
 1. 5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofrag­men­ten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter... ónder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, maar raakten totaal verdwaald. Gelukkig konden ze na ongeveer een halfuur gered worden. De brandweer van New York deelde opvallende audiofragmenten van het 911-telefoontje tussen één van de kinderen en een dispatcher. “Wáár zitten jullie vast?!”
 2. Topexpert over drugsoorlog in Antwerpen: "Bommen kan je zelf maken, meer vrees voor geweren uit Oekraïne”
  PREMIUM
  2

  Topexpert over drugsoor­log in Antwerpen: "Bommen kan je zelf maken, meer vrees voor geweren uit Oekraïne”

  Zijn het bommen die het Westen aan Oekraïne heeft geleverd, die nu in Antwerpen ontploffen? “Onwaarschijnlijk”, oordeelt Nils Duquet. Maar de internationaal gereputeerde expert inzake wapensmokkel ziet wel een gevaar op vlak van andere wapens, zoals oorlogsgeweren. Zijn die al gesmokkeld? Zijn ze hier al opgedoken? En wat wordt er aan gedaan om een toestroom te beletten? Een nuchter overzicht van wat we allemaal weten.