Volledig scherm
© EPA

De schietgrage Amerikanen kopen geen wapens meer. Met dank aan: Donald Trump

BuitenlandDe oudste wapenfabrikant van de Verenigde Staten is niet langer. Remington vroeg deze week het faillissement aan. En daar zit ook Donald Trump voor iets tussen. Want toen die onverwacht president werd, zagen vele Amerikanen er geen heil meer in snel-snel een wapen te kopen. Ook andere wapenhandelaars hebben het moeilijk.

42 reacties

 • Hugo De Leeuw

  3 jaar geleden
  Hier in België vind je de Kalashnikov's in het park volgens de Thalys Amsterdam-Parijs schutter van 21 augustus 2015?
 • Kris Cronos

  3 jaar geleden
  Da’s goed nieuws!
 • christiaan boogaerts

  3 jaar geleden
  Was onder Obama ook maar die liet dan wat tranen zien en probeerde er alles aan te doen om het te stoppen.....(geeuw). @Luc Vanderkelen remington R4C. Maar door de kleuren begin ik ook te twijfelen of het geen bushmaster is.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Dankzij Trump veiliger, Wim Peeters? De gruwelijke schietpartij in Las Vegas al vergeten, en wat te zeggen over die van vandaag in Florida? En zolang labiele personen van Trump semi-automatische wapens mogen kopen, zonder background check, zal het enkel maar erger worden!
 • Pete Schoonhuys

  3 jaar geleden
  Ondertussen alweer een schietincident. Niet vergeten vermelden dat de VS een stuk onveiliger is geworden sinds Trump aan de macht is.
 1. Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdekschip in Zuid-Chinese Zee
  11

  Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdek­schip in Zuid-Chinese Zee

  De spanningen tussen de Verenigde Staten en China lopen reeds in de eerste dagen van de ambtstermijn van Joe Biden hoog op. Beide landen bestoken elkaar met waarschuwingen in verband met de escalerende situatie omtrent Taiwan. Maandag bekritiseerde Zhao Lijian, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse beslissing om het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt naar de Zuid-Chinese Zee te sturen.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech