Vladimir Poetin
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin © AFP

De roebel is weer evenveel waard als aan het begin van de oorlog. Hoe kreeg Poetin dat voor elkaar?

Hoe kan het dat de roebel weer evenveel waard is als voor de oorlog in Oekraïne? En moeten we in roebels gaan betalen voor gas? Om Poetin economisch te treffen, lijkt een embargo op energie uit Rusland de enige optie. De Volkskrant kijkt hoe de kaarten liggen. 

 1. Brand in Cubaanse olie-opslagplaats nog niet onder controle
  Play

  Brand in Cubaanse olie-opslag­plaats nog niet onder controle

  De Cubaanse brandweer probeert nog altijd om de grote brand in een olie-opslagplaats in de havenstad Matanzas onder controle te krijgen. Een tweede brandstoftank is ontploft, en de afdekking van een andere tank in de opslagplaats is ingestort, meldden plaatselijke media zondagavond (plaatselijke tijd). Uit de tweede tank loopt olie weg, deelde de Cubaanse regering mee op Twitter. Er wordt "intensief en effectief" aan gewerkt om het probleem onder controle te krijgen.
 2. Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Beachvolleybal tegen de achtergrond van de Eiffeltoren, paardensport in de prachtige tuin van het paleis van Versailles en de openingsceremonie op de Seine - Frankrijk is van plan om bezoekers van over de hele wereld te bekoren met alles wat Parijs te bieden heeft tijdens de Olympische Zomerspelen van 2024. De nieuwste, maar minder glamoureuze toevoeging aan het Olympische arsenaal is een laserwapensysteem dat drones uit de lucht zal schieten.