David Ige, gouverneur van Hawaï.
Volledig scherm
David Ige, gouverneur van Hawaï. © AP

De reden waarom gouverneur Hawaï zijn inwoners na raketblunder niet meteen kon geruststellen

De Hawaïaanse gouverneur David Ige wou zaterdagochtend 13 januari meteen zijn inwoners geruststellen, nadat zij iets na 8 uur 's ochtends per sms de melding hadden gekregen dat er een nucleaire raket naar de Amerikaanse eilandenstaat op weg was.

1 reactie

 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Hoe dom. Als je via sms een bericht stuurt, moet je dat via sms ook rechtzetten of bevestigen. Tot dusver heeft Nederland het beste systeem om te alarmeren. Daar krijgen buitenlanders ook het alarm via de techniek 'dienstbericht'. BE Alert is erg discriminerend want kan je inschrijven op de lijsten 'woonplaats', 'werkplaats' en 'verblijfplaats'? Je woont in Oostende, werkt in Brussel en bent die dag in Antwerpen voor een dagje shoppen...
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.