“De politie controleert tot óp de piste”: hoe Oostenrijk het skiseizoen probeert te redden

ReizenBesmettingscijfers die razendsnel stijgen, hotels die moeten sluiten door besmettingen bij het personeel en skimonitoren die ziek uitvallen. Oostenrijk kreunt onder de omikronvariant. Toch doet het land er alles aan om het skiseizoen niet te moeten stopzetten. De maatregelen in de skigebieden worden nog verder aangescherpt en de politie controleert veel, tot óp de piste. Vlamingen Wendy Van Remoortere en Gert Geerts hebben een gastenhuis in Tirol. Ze getuigen over de strenge regels en controles bij hen in de buurt.

30 reacties

 • frans Vullings

  4 maanden geleden
  Mensen terroriseren in opdracht van de regering, dit heeft niets meer met enige variant van corona te maken. (u doet wat wij willen en verder niet)
 • Olivier Paquay

  5 maanden geleden
  Weg met de controles, weg met de pas, gewoon weer zoals vroeger. Als idereen het doet zijn we er volgende maand van af.
 • Jan peeters

  5 maanden geleden
  Egoïsme troef, dat is wat we leren uit heel dat corona-gedoe.
 • JOHAN VAN LOO

  5 maanden geleden
  Net terug van Oostenrijk (Tirol) .. geen enkele controle gehad, maar dan ook geen enkele.. en verplichte negatieve pcr test voor mijn kinderen ( 150 euro) wel laten doen en nooit moeten tonen. Red het skiseizoen aub maar niet op deze manier!
 • Robert Weers

  5 maanden geleden
  Mooi verhaaltje. Willen gasten aantrekken. Zijn al de gehele week in Oostenrijk en er is opvallend weinig controle. Zeker al niet bij de skiliften of in de horeca. Al die ongevaccineerde Oostenrijkers lopen gewoon rond overal. En in de hotels gewoon ontbijtbuffetten met natuurlijk veel kinderen zonder mondmasker.
 1. Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaankopen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

  Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaanko­pen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

  “Een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad.” Met die woorden betreurde Greg Abbott, de gouverneur van Texas, de schietpartij die in zijn staat 21 mensen het leven kostte. “Mijn vrouw Cecilia en ik rouwen om dit afschuwelijke verlies, en we dringen alle Texanen erop aan samen te komen en onze niet aflatende steun te tonen aan zij die lijden”, klonk het verder in een statement van de 64-jarige Republikein. Dat medeleven werd de gouverneur niet in dank afgenomen. De reden: een oude tweet van Abbott waarin hij de Texanen oproept om meer wapens te kopen.
 1. PORTRET. Schutter Salvador Ramos (18): een gepeste eenzaat die werd uitgelachen met spraakgebrek en goedkope kleren
  PREMIUM

  PORTRET. Schutter Salvador Ramos (18): een gepeste eenzaat die werd uitgela­chen met spraakge­brek en goedkope kleren

  Hij stotterde en lispelde, droeg goedkope kledij en trok als puber met eyeliner een zwart lijntje onder zijn ogen. De klasgenoten van Salvador Ramos vonden heel wat redenen om de 18-jarige jongen zo hard te pesten dat hij zich niet meer op school liet zien. Dinsdag, één dag nadat zijn klasgenoten afstudeerden, stapte Ramos tot de tanden bewapend de lagere school van Uvalde binnen en schoot hij 19 kinderen en twee leerkrachten dood. Portret van een gepeste jongen die de school waar hij tot in het diepste van zijn ziel gekrenkt werd zó was gaan haten, dat hij besloot er iedereen neer te schieten die zijn pad kruiste.