“De politie controleert tot óp de piste”: hoe Oostenrijk het skiseizoen probeert te redden

ReizenBesmettingscijfers die razendsnel stijgen, hotels die moeten sluiten door besmettingen bij het personeel en skimonitoren die ziek uitvallen. Oostenrijk kreunt onder de omikronvariant. Toch doet het land er alles aan om het skiseizoen niet te moeten stopzetten. De maatregelen in de skigebieden worden nog verder aangescherpt en de politie controleert veel, tot óp de piste. Vlamingen Wendy Van Remoortere en Gert Geerts hebben een gastenhuis in Tirol. Ze getuigen over de strenge regels en controles bij hen in de buurt.

30 reacties

 • frans Vullings

  5 maanden geleden
  Mensen terroriseren in opdracht van de regering, dit heeft niets meer met enige variant van corona te maken. (u doet wat wij willen en verder niet)
 • Olivier Paquay

  5 maanden geleden
  Weg met de controles, weg met de pas, gewoon weer zoals vroeger. Als idereen het doet zijn we er volgende maand van af.
 • Jan peeters

  5 maanden geleden
  Egoïsme troef, dat is wat we leren uit heel dat corona-gedoe.
 • JOHAN VAN LOO

  5 maanden geleden
  Net terug van Oostenrijk (Tirol) .. geen enkele controle gehad, maar dan ook geen enkele.. en verplichte negatieve pcr test voor mijn kinderen ( 150 euro) wel laten doen en nooit moeten tonen. Red het skiseizoen aub maar niet op deze manier!
 • Robert Weers

  5 maanden geleden
  Mooi verhaaltje. Willen gasten aantrekken. Zijn al de gehele week in Oostenrijk en er is opvallend weinig controle. Zeker al niet bij de skiliften of in de horeca. Al die ongevaccineerde Oostenrijkers lopen gewoon rond overal. En in de hotels gewoon ontbijtbuffetten met natuurlijk veel kinderen zonder mondmasker.