Dairo Antonio Usuga David, alias "Otoniel".
Volledig scherm
PREMIUM
Dairo Antonio Usuga David, alias "Otoniel". © via REUTERS

De man van 3 miljard peso’s: wie is ‘Otoniel’, de machtigste drugsbaron sinds Pablo Escobar die eindelijk is ingerekend?

In Colombia is Dairo Antonio Usuga David — Otoniel voor de vrienden — opgepakt. Bij operatie Osiris werden 24 helikopters en 300 militairen en politieagenten ingezet. Usuga (50) is de leider van de beruchte bende ‘Clan del Golfo’. President Ivan Duque vergelijkt de vangst met de val van Pablo Escobar. Wie is ‘Otoniel’ juist? De man gebruikte de laatste jaren nooit een telefoon en sliep nooit twee nachten na elkaar op dezelfde plaats.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
  Play

  Avondlock­down in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermark­ten en drogiste­rij­en na

  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur openblijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.