“De man is het hoofd van de vrouw”: golf van verontwaardiging na uitspraken conservatief politicus in Nederland

De uitspraken van een jonge politicus in Nederland veroorzaken flink wat deining. Mathijs van der Tang - de voorzitter van een lokale jongerenafdeling van de ultraconservatieve, reformatorische SGP - getuigt in een filmpje dat de ronde doet op sociale media dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en daarom beter geschikt voor een functie in de politiek.

30 reacties

 • Christian Deckers

  2 weken geleden
  Ik durf betwijfelen dat het een goede zaak is om vrouwen 'automatisch' gelijk te schakelen aan mannen: vele vrouwen gaan er flink op achteruit in dat geval.
 • Bob Hoste

  2 weken geleden
  Hij zou populair zijn als politicus in het jaar 1140 ofzo, toen men er overtuigd van was dat de aarde plat was (stond zo in de bijbel :-p). Dit is waar religie wederom voor de zoveelste keer faalt. Heb een beetje respect voor je medemens en besef dat elke persoon die op deze aarde loopt, ja zelfs jij Denis (:-p) uit een vrouw komt. Ja, ik weet het, toch te gek hé! Iedereen is gelijk en waar we van elkaar verschillen, vullen we elkaar aan! Zo, het is gezegd!
 • denis vermesen

  2 weken geleden
  opassen mannen,want vrouwen werken meer op je sentiment,ze gebruiken je ten gepaste tijden en wanneer 't hun goed uitkomt,anders ben je maar 'n sul in hun ogen ,heb je trouwens de laatste aflevering gezien van lady truckers:altijd maar mekkeren op de mannelijke chauffeurs,maar als ze zelf 'n band moeten vervangen of iets anders moeten doen dan zijn deze goed voor te helpen en zo gaat dit overal met vrouwen,cfr naar Antwerpse debacle met sihame el k.,maar mijn commentaar zal weeral niet verschijn
 • Jan Van Bavel

  2 weken geleden
  Het word hoogtijd dat de vrouwen gelijkgesteld worden met de man. Wat is daar mis mee?
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Vrouwen zijn even goed en soms slecht in de politiek als mannen. En soms even wreed. Queen Mary I noemde niet voor niets Bloody Mary. En er was in het begin van die 16e eeuw in Hongarije ook een Bloody Countess. Een gravin die er haar plezier in vond 600 jonge meisjes dood te martelen.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing