Cyril Ramaphosa legt de eed af als nieuwe president van Zuid-Afrika
Volledig scherm
PREMIUM
Cyril Ramaphosa legt de eed af als nieuwe president van Zuid-Afrika © REUTERS

De man die Mandela als opvolger wou: Cyril Ramaphosa moet het puin gaan ruimen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is Cyril Ramaphosa (65) beëdigd als de nieuwe president. Hij was een kwarteeuw geleden al favoriet om Nelson Mandela’s opvolger te worden, maar moest twee mannen laten voorgaan die als grotere verzetshelden werden beschouwd. Zijn belangrijkste taak bestaat er nu in om het puin te gaan ruimen dat die twee hebben achtergelaten.

6 reacties

 • wesley netnem

  4 jaar geleden
  Wat had je nu gedacht ? dat het beter ging worden met het ANC !!
 • Alex Wellens

  4 jaar geleden
  25 jaar geleden was het 1 van de meest vooruitstrefende labden van Afrika, met prima scholen en opleidingen, maar ja als daar iets van durft zeggen ben je een rasist
 • Peter Mestdagh

  4 jaar geleden
  Ik heb veel vertrouwen in deze man al zal het moeilijk worden om alle zakkenvullers eruit te halen. Toch veel succes.
 • Piet Pompies

  4 jaar geleden
  @ joseph. Ik heb het plezier gehad om de man persoonlijk meermaals te ontmoeten in de turbulente jaren 90, het was niet voor niets de persoonlijke keuze van Mandela . Zuid Afrika heeft weer meer kans.
 • Julien Buys

  4 jaar geleden
  net hetzelfde als kenia zit zuid afrika economisch aan de grond ,freedom lol ,in hun mijnen word meer gestolen dan verhandelt ,net hetzelfde op de boerderijen ,er is veel te laat opgetreden
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: 
Deense politie opent klopjacht op Nederlander (24)
  5

  Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: Deense politie opent klopjacht op Nederlan­der (24)

  De Deense politie is een internationale zoekactie begonnen naar een 24-jarige Nederlander die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord én een brute marteling in het centrum van Kopenhagen. Dat bevestigt de Deense politie aan AD.nl. De politie spreekt in beide zaken van een “zeer brute aanval”. “Daarom starten we een intensief onderzoek om de verdachte achter de tralies te krijgen.”