Barack Obama sprak woensdag jongeren toe via Zoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Barack Obama sprak woensdag jongeren toe via Zoom. © AFP

De maat is vol: Obama keert zich tegen zijn opvolger Trump

Na jaren aan de zijlijn keert ­Barack Obama zich alsnog tegen zijn opvolger Donald Trump. De coronacrisis, protesten tegen ­racisme en mogelijk ook de ­komende verkiezingen zetten de oud-president aan tot zijn ‘hoogst ongebruikelijke’ kritiek.

 1. INTERVIEW. Docent Amerikaanse Cultuur Frank Albers: “Het is onder Trump weer helemaal oké om racist te zijn”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Docent Amerikaan­se Cultuur Frank Albers: “Het is onder Trump weer helemaal oké om racist te zijn”

  Amerika staat al ruim een week in brand sinds politiegeweld leidde tot de dood van zwarte Amerikaan George Floyd (46). Wat is er geworden van het land van de grenzeloze mogelijkheden, van The American Dream? “Je kan je vandaag nauwelijks voorstellen dat er vier jaar geleden nog een zwarte president was”, zegt Frank Albers, docent Amerikaanse Cultuur aan de Universiteit Antwerpen die zelf acht jaar in de VS heeft gewoond. “Trump heeft racisme weer salonfähig gemaakt.”
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).