De nazi's hielden zich tijdens Wereldoorlog Twee bezig met het ultrageheime Project Riese, waarbij door naar schatting 30.000 krijgsgevangenen en arbeiders een enorm ondergronds netwerk werd uitgegraven. Hier in Walbrzych in Polen zou de nazitrein verstopt zijn.
Volledig scherm
De nazi's hielden zich tijdens Wereldoorlog Twee bezig met het ultrageheime Project Riese, waarbij door naar schatting 30.000 krijgsgevangenen en arbeiders een enorm ondergronds netwerk werd uitgegraven. Hier in Walbrzych in Polen zou de nazitrein verstopt zijn. © AFP

De jacht op de legendarische nazitrein vol goud, een vat vol frustratie: schattenjagers scheiden de wegen

In 2015 was het een verhaal dat wereldwijd met rillingen van opwinding gepaard ging. Twee schattenjagers claimden een legendarische nazitrein vol goud gelokaliseerd te hebben, met in de gepantserde wagons een weelde aan schatten en militaire geheimen. Maar vele graafacties later is de mysterieuze trein nog altijd niet gevonden. Het lijkt een straatje zonder einde te worden. En dat heeft tot ruzie geleid bij de twee goudspeurders. Hun wegen scheiden nu.

23 reacties

 • Steven Avonts

  3 jaar geleden
  Die is nog steeds onderweg naar de zee, den nmbs heeft deze gehuurt. Rijdt klein beetje met vertraging, das alles.
 • Gerrit Mangé

  3 jaar geleden
  Hoe groot is dat gangencomplex dan wel?
 • raymond van der craen

  3 jaar geleden
  Het kan toch zo moeilijk niet zijn die gangen van dat complex in de buurt van Walbrzych grondig te onderzoeken met professioneel materiaal dan weet men meteen of die trein echt is of een verzonnen fabeltje.
 • Peter Simons

  3 jaar geleden
  Dat goud en al de rest is allang opgesoupeerd !
 • Maarten Jacobs

  3 jaar geleden
  Zal wel meegepakt zijn door een ufo ofzo
 1. Staat trein met nazigoud in ondergronds tunnelcomplex van bijna 200 hectare?

  Staat trein met nazigoud in onder­gronds tunnelcom­plex van bijna 200 hectare?

  Of de legendarische gepantserde trein met nazigoud in Neder-Silezië bestaat of niet, moet nog bewezen worden. De aanwijzingen op een grootschalig tunnelcomplex onder het Uilengebergte in de zuidwestelijke regio van Polen lijken na onderzoek met grondradars steeds geloofwaardiger te worden. "De onderzoeken bevestigen het bestaan van een dergelijk complex", zei Krzysztof Kwiatkowski van de gemeente Walim vandaag op de zender Radio Wroclaw.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).