Facebook/Holly Butcher
Volledig scherm
© Facebook/Holly Butcher

De hartverscheurende boodschap van een jonge vrouw die overleed aan kanker: "Geniet van elk moment"

Een jonge Australische vrouw uit Grafton, Nieuw-Zuid-Wales heeft net voor haar dood een hartverscheurende brief geschreven. Ze wil zo een waarschuwing de wereld insturen dat mensen het leven niet als vanzelfsprekend mogen beschouwen. De familie van de pas overleden vrouw deelde haar brief op Facebook. 

18 reacties

  • chantal prez

    5 jaar geleden
    Uli Bernard. Dat klopt niet. Je kan altijd andere keuzes maken, je eigen keuzes. Niemand wordt verplicht tot wat je beweert.Daar kies je zelf voor.
  • chantal prez

    5 jaar geleden
    Iedere donderdag kijk ik naar "Over mijn lijk" op de Nederlandse zender. Daar is de moed van al die jonge mensen die nog slechts een korte tijd te leven hebben onvoorstelbaar.Mensen van 20 die door hun ziekte ,die ze wel moeten aanvaarden, tot het uitserste gaan en plots helemaal volwassen zijn geworden.Triestig en bewonderenswaardig tezelfdertijd.En wat je als toeschouwer nederig maakt.
  • Cabrioduikboot

    5 jaar geleden
    De ene wordt dood geboren de ander wordt 110 jaar... daar is niets eerlijk aan, je moet gewoon geluk hebben.
  • Paul Van Heesvelde

    5 jaar geleden
    Rip meisje! Mij staat hetzelfde lot te wachten en mijn ziekte deed me de verschrikkelijkste dingen beleven maar dankzij hulp en therapie is iedere dag een geschenk en uitstel van executie, dank je voor de mooie brief, je hebt gelijk!
  • Paul Van Hooland

    5 jaar geleden
    Na zoveel onrecht in de wereld , ontroerd deze brief wel . Bedankt Holly dit ons na te laten . We kunnen er veel uit leren . Van Hooland Paul
  1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  2. Sasha (6) verloor haar been door een Russische raketaanval, één jaar later staat ze opnieuw in de turnzaal: "Ik ga wedstrijden winnen voor Oekraïne"

    Sasha (6) verloor haar been door een Russische raketaan­val, één jaar later staat ze opnieuw in de turnzaal: "Ik ga wedstrij­den winnen voor Oekraïne"

    Een jaar geleden werd het huis van Sasha (6) en haar mama gebombardeerd door een Russische raketaanval. Het jonge meisje werd zwaar getroffen en lag vijftien dagen in coma, met een volledig verbrijzeld been. Sasha verloor haar been, maar niet haar doorzettingsvermogen. Met een prothese en een flink pak vechtlust staat ze acht maanden na haar laatste operatie opnieuw in de turnzaal. Haar coach nam haar voorzichtig opnieuw op in de groep, maar een ontzettend moedige Sasha beet door en kan nu alweer volledig mee met haar klasgenootjes: “Ik schrok zo van haar vooruitgang. Ze was geen moment bang.” Sasha zelf is vastbesloten: “Ik ga wedstrijden winnen. Ik doe het voor Oekraïne.”