Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt

De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een ‘orkaan van honger’ opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine ‘The Economist’, laten niets aan de verbeelding over.

174 reacties

 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Kapitalisme is gebaseerd op steeds meer winst door jaarlijkse groeicijfers na te streven. Dus moeten er steeds meer mensen aan het werk, en verbruikers bijkomen om die groei kunnen vol te houden. De dagdagelijkse roofbouw en het aantal mensen op onze planeet bereikt momenteel het punt, dat de aarde een gezonde groei niet meer kan aankan. De robotisering zal in de toekomst de loonkost drukken, en een groot deel medewerkers gaan uitsparen. Mensen zonder kennis worden zo mogelijk derde rangburgers.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  In de meeste landen zijn het de presidenten, premiers, geestelijke leiders,enz , die zelf wel op enorme rijkdommen zitten maar hun onderdanen laten verhongeren en verkommeren. Noem anders 1 president of premier ergens ter wereld die zelf ook in armoede leeft?
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Jurgen Herbert, Rusland is al in verschillende landen aanwezig. Ze beschermen de president en die doet wat de Russen willen.
 • Jurgen Herbert

  1 maand geleden
  En wat als Poetin nu eens de door de Russen inbeslaggenomen schepen, natuurlijk beland met Russische zeevaarders, vrijgeeft en het graan levert in Afrika? Dan wordt hij daar aanzien als een held, een redder in de nood.
 • Mario Adams

  1 maand geleden
  Niet te lang wachten om wat voorraad aan te leggen! Geen karren vol ineens, maar het dubbele van je wat je normaal voor 1 week neemt bvb. Er komen harde tijden aan, en een voedseltekort kan een sneeuwbaleffect veroorzaken: hogere prijzen, minder verkoop, minder productie, minder werk, meer werkloosheid, nog minder verkoop, enz...