Strafkolonie IK-2 in Pokrov
Volledig scherm
PREMIUM
Strafkolonie IK-2 in Pokrov © Reuters

“De gevangenen leven daar niet, ze bestaan ​​gewoon”: deze psychologische martelingen en vernederingen staan Navalny te wachten in berucht strafkamp

Het hoofd van Aleksei Navalny zou al kaalgeschoren moeten zijn want dat is normaal het eerste wat nieuwe gevangenen overkomt bij aankomst in IK-2 in Pokrov, een van Ruslands beruchtste strafkolonies. Contact met de buitenwereld is amper mogelijk: “Het is daar volkomen wetteloos. Ze zullen je breken. Daar gebeuren al heel lang slechte dingen.”

28 reacties

 • Cedric Vloemans

  1 jaar geleden
  Wacht... Isolatie, marteling, psychologische isolatie, enzoverder... dat klinkt vreselijk, ware het niet dat hij nog wel via Instagram kan laten weten dat alles goed gaat met hem? Iets klopt er toch niet in dit verhaal, naar mijn idee, maar ja, wat weet ik ervan...
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  tja, daar is het de staat die de uitkomst van rechtszaken bepaalt hé...
 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Wat dacht hij. Dat Poetin hem met champagne, kaviaar en bloemen ging ontvangen en hem daarna zen troon cadeau ging geven? Dat gif heeft zen hersens omzeep geholpen.
 • Cem Kilic

  1 jaar geleden
  @Jenny en wat als iemand onschuldig in de gevangenis zit? Want dat gebeurt ook ... Mensenrechten worden geschonden. Iemand straffen = OK maar er zijn altijd morele grenzen. Omdat zij monsters waren, wil het toch ook niet zeggen dat we zelf ook monsters moeten zijn?
 • Jan Desmet

  1 jaar geleden
  Nou, ik ben van mening, deze straf om enkel maar oppositie te voeren is buiten proportie. Poetin misbruikt z’n macht, dat vooral. Schaam je Poetin !