In de hel van Boetsja.
Volledig scherm
PREMIUM
In de hel van Boetsja. © Jan Hunin

De enige Belgische journalist in Boetsja: “Je kunt beter niet gaan kijken. Overal liggen mijnen”

Een stel bankkaarten, een hoopje kleren en een paar plekken donkerrood gekleurde aarde: veel meer verwijst er in de ulica Jabloenska (Appelstraat) niet meer naar de gruwelijke taferelen die zich hier een paar dagen geleden afspeelden, met als resultaat vier mannenlichamen die met de handen op de rug gebonden levenloos naast een stapel paletten liggen. De beelden gingen de voorbije dagen de wereld rond. Jan Hunin is de enige Belgische journalist in Boetsja. Hij schrijft voor HLN zijn ervaringen neer.

9 reacties

 • Percy Pursewarden

  4 maanden geleden
  @ Lodewijk Maesen: Het klopt dat we nu van alle kanten (ook de Oekraïense) met propaganda en nepnieuws worden bestookt, maar waar haalt u het nieuws vandaan dat Oekraïeners Russische soldaten hebben geëxecuteerd? Dit is geen retorische vraag, ik zou dat echt willen weten want als u zoiets beweert, moet u die info toch wel ergens vandaan hebben?
 • Kristoff Ceyssens

  4 maanden geleden
  De doden kunnen hun verhaal niet meer doen. Enkel de jorno speurneuzen
 • Alain Heyrman

  4 maanden geleden
  Die mijnen zijn niet altijd een gevaar, sommige mijnen voor grote voertuigen hebben een grotere weerstand, hebben meer gewicht nodig om ze te laten ontploffen. Gevaarlijker is als deze te dicht bij elkaar liggen dan kan één verkeerde stap de hele serie laten afgaan.
 • bruno draulans

  4 maanden geleden
  Onlangs zag ik enkele afleveringen van "Universe", een reeks over de cosmos. Dan besef je hoe wij hier de toevalligheid van een toevalligheid zijn, een bijproduct van iets immens veel groters. En sommigen hier (vooral dictators) denken dan dat ze de absolute macht kunnen bekomen in het puntje van een speld aan tijd, dat we hier zijn. Triestig om te aanzien.
 • lodewijk maesen

  4 maanden geleden
  toch heel vreemd ineens zeer harde beelden openlijk op tv? en 4 dagen nadat alle russen daar vertrokken zijn ineens lijken gevonden? oekraieners hebben russissche soldaten geexcecuteerd na overgave maar hoor je niets van..poetin duivel en zelensky engel en held yep..USA en EU goed bezig
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.