De eerste groepsfoto van de nieuwe uitgebreide bemanning van het ISS.
Volledig scherm
De eerste groepsfoto van de nieuwe uitgebreide bemanning van het ISS. © NASA

De eerste groepsfoto: astronauten van Crew Dragon verwelkomd in ruimtestation ISS

De Crew Dragon werd gisteravond gelanceerd, maar intussen heeft de capsule zich vastgehecht aan het Internationaal Ruimtestation ISS en zijn de twee astronauten verwelkomd door de bemanning. Na een een eerste groepsfoto en een kleine welkomstceremonie volgen voor astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley 110 dagen aan boord van het ISS.

19 reacties

 • Gert Veer

  1 jaar geleden
  Vroeger, toen de dieren nog konden praten, moesten processoren gecertificeerd zijn om in de ruimte te worden gebruikt, omdat straling fouten kan veroorzaken. Dat was waarom instrumenten traag en rudimentair waren. Met de huidige gesofistikeerde, volledig computergestuurde technologie vraag ik me af of die processorbeperkingen nog steeds gelden, het lijkt er in ieder geval niet op: dit is ruimtevaart van de 21e eeuw, indrukwekkend! Mensen als Musk, met veel ideeën en nog meer geld, zijn nodig!
 • Gerard Baron

  1 jaar geleden
  En dat alles dank zij Wernher von Braun. Zonder hem zou men nooit zover geraakt zijn.
 • Albert VERBRUGGEN

  1 jaar geleden
  Heel veel geld dat nu wel beter kan gebruikt worden meneer Musk
 • Olivier Maes

  1 jaar geleden
  Wel grappig dat Robert bij aankomst al direct zijn hoofd stootte en meer aandacht had voor zijn schaafwonde dan voor de "cérémonie protocolaire".
 • Albert VERBRUGGEN

  1 jaar geleden
  Heel veel geld dat nu wel beter kan gebruikt worden meneer Musk
 1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
  UPDATE
  12

  Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

  De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.