EPA, AFP
Volledig scherm
© EPA, AFP

“De eerste drie dagen waren de ergste. Het was koud en we hadden honger”: Thaise voetballertjes getuigen over beproeving

BuitenlandDe jonge voetballertjes die meer dan twee weken vastzaten in een grottencomplex in Thailand hebben aan hun familieleden getuigd over de vreselijke beproeving die ze doorstonden. “De eerste drie dagen waren de ergste. Het was koud en we hadden honger”, vertelde Chanin 'Titan' Vibulrungruang aan zijn vader Tanawut, die daarover sprak met de Amerikaanse nieuwszender CBS. De tante van Pong onthulde dan weer dat de jongens geprobeerd hadden om een tunnel naar buiten te graven.

7 reacties

 • Severien De smedt

  3 jaar geleden
  Dit is heel erg maar om ze daarom helden te noemen? Noem de reddingswerkers liever helden. En een film zit ik ook niet op te wachten tegenwoordig zijn er veel ergere dingen ad hand met de wereld maak daar een film over. Elke dag sterver er zoveel kinderen door schrijnende sittuaties maar dit is weer even het nieuwtje zeker? Helden... somigen moeten die betekenis eens opzoeken..deze jongens hebben gwn ontzettend veel geluk gehad
 • Eric Vaeske

  3 jaar geleden
  Niet alle jongens. De coach en 3 jongetjes zijn staatslozen ( en dus 2e rangs burgers ) en hebben noch ID kaart noch paspoort. Thailand wil ze niet de Thaise nationaliteit geven alhoewel die jongens daar geboren zijn. Dus geen paspoort is geen reis. Ze mogen zelfs hun eigen provincie niet uit.
 • Paul Hunter

  3 jaar geleden
  Blij dat het goed is afgelopen.
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Het is goed, dat we vernemen, hoe die jongens overleefd hebben. Maar eens naar huis, wacht hen wellicht een zeer zware tijd. De pers en ook film zullen het hen bijzonder lastig maken met 1001 vragen, waardoor het trauma steeds opnieuw wakker geschud wordt. Eigenlijk is het beter, dat ze een exclusief contract met slechts één pers hebben en verbod krijgen andere media te informeren. Dan besparen ze zich wekenlange persoverrompeling.
 • Ebs Demi

  3 jaar geleden
  Bieke Crucke, mensen zijn nieuwsgierig naar hoe het met de jongens nu verder gaat. Is toch normaal? Eindelijk eens nieuws waar ze vervolg aan geven, ipv nieuws die half met waarheden zit en waar we de dag erna niets meer van horen.. interessante details die we te weten komen.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven