Kaavan de olifant
Volledig scherm
Kaavan de olifant © EPA

‘De eenzaamste olifant ter wereld’ verhuist naar Cambodja

Kaavan de olifant, die bekend werd doordat zangeres Cher zich om zijn lot bekommerde, wordt in de nacht van zondag op maandag overgevlogen naar een olifantenreservaat in Cambodja. 'De eenzaamste olifant ter wereld' verbleef jarenlang alleen en onder slechte omstandigheden in de dierentuin van de Pakistaanse stad Islamabad.

3 reacties

 • irene van impe

  2 maanden geleden
  Hopelijk kan het arme dier nog een beetje van zijn laatste jaren profiteren. Gelukkig dat er zulke organosaties bestaan!
 • HUGO Wils

  2 maanden geleden
  Olifanten staan bekend om hun fantastische geheugen.Ze hebben een grote en sterk gekronkelde hippocampus.De hippocampus wordt gelinkt aan het verwerken van emoties.Mogelijk verklaart dit waarom olifanten kunnen lijden aan psychologische flashbacks.Nu maar hopen dat dit nobele en edele dier nog vele gelukkige jaren heeft en snel wordt opgenomen in de kudde.
 • Martine Vandenbroeck

  2 maanden geleden
  35 jaar vast waarvan 8 in eenzaamheid. Hoe triestig is dat ! Al goed dat er organisaties zijn die het lot van deze dieren aantrekken. Hopelijk wordt hij snel aanvaard in de kudde.
 1. Grimmige sfeer in Rusland: ruim 2.000 aanhangers van Navalny opgepakt, zijn vrouw post foto vanuit celwagen

  Grimmige sfeer in Rusland: ruim 2.000 aanhangers van Navalny opgepakt, zijn vrouw post foto vanuit celwagen

  In Rusland zijn bij demonstraties voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny al meer dan 2.0000 mensen opgepakt. Onder hen ook zijn dichtste medewerkster Lyubov Sobol én zijn echtgenote Yulia. Die laatste postte op Instagram een foto vanuit de celwagen, met als ironische commentaar: “Excuses voor de slechte kwaliteit.” Zij werd later vrijgelaten. Dat zegt de ngo OVD-Info, gespecialiseerd in het opvolgen van arrestaties. Het protest richt zich uitdrukkelijk tegen het bewind van president Vladimir Poetin.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen