Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Croo over evacuaties in Kaboel: “We vonden het onverantwoord dat Belgen nog naar luchthaven zouden komen”

De Belgische overheid kreeg gisteren al te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Daarom besliste de regering om operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. “We vonden het niet verantwoord dat Belgen nog naar de luchthaven zouden komen en hun leven in gevaar zouden brengen", reageerde premier Alexander De Croo (Open Vld) bij VTM NIEUWS na de explosies van deze avond aan de luchthaven van Kaboel.

9 reacties

 • johan vankeirs

  3 maanden geleden
  Het valt mij geweldig op dat volgens de nieuws berichten een 450 a 500 tal kleine kinderen zou meegekomen zijn tussen de vluchtelingen.Zou dit met de bedoeling zijn om daarna de ouders en grootouders in de gezinshereniging te laten overkomen.
 • boudewijn schepers

  3 maanden geleden
  Erkende vluchtelingen die daar op vakantie waren waarom moesten we deze terug halen waar ze eerst gevlucht zijn En dan moeten anderen mensen hun leven voor riskeren
 • Nelly Schelfthout

  3 maanden geleden
  Chapeau voor De Croo. In 10 minuten 4x dezelfde vraag krijgen van Bart Verhulst (BRT) en toch erin slagen om telkens 2 minuten krek hetzelfde te antwoorden. Zijn papa deed het nooit beter !
 • Christian Schietse

  3 maanden geleden
  Waar is België ( Europa) mee bezig.Aanvankelijk ging het om 580 personen, meer dan 1000 zijn ondertussen geëvacueerd. Waar gaat men die huisvestigen in ons overvol landje en ten koste van wie? Kunnen die tewerkgesteld worden of gaat ons sociaal systeem gaan onderhouden? Begrijpelijk dat ze dgl regime ontvluchten, mr waarom hen niet opvangen in omliggende islam landen? Gaan ze zich aanpassen aan onze cultuur, of de hunne opdringen? Ongetwijfeld zullen er ook terroristen door de screening geraken.
 • Franky Vansteelandt

  3 maanden geleden
  De Croo vond ook dat Amerika teveel America First hanteerde. Hij zou er beter een voorbeeld aan nemen. De mensen met het vluchtelingenstatus die daar op vakantie waren hadden ze gewoon niet moeten terug halen. Hij zegt het zelf: ze hadden het recht niet daar te zijn.
 1. 'Gevlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  'Ge­vlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  Het echtpaar dat zondagavond uit een vliegtuig op Schiphol gehaald werd en daarna vastgezet werd in een kliniek is weer vrij. Carolina Pimenta en Andres Sanz zouden geweigerd hebben om in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens hun advocaat blijkt nu dat ze allebei geen corona hebben. “Het is een blamage hoe deze mensen hier behandeld zijn. Dit is amateurwerk en krijgt zeker nog een staartje", stelt Bart Maes.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.