BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Croo over beëindiging Belgische evacuaties vanuit Afghanistan: "Dreiging van zelfmoordaanslag aan luchthaven Kaboel”

De Belgische overheid kreeg woensdag te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Informatie daarover was in de loop van de dag “op militair niveau” binnengekomen via Amerikaanse en andere bronnen, waarna de federale regering beslist heeft de lopende evacuaties via operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd op een persconferentie.

86 reacties

 • Lea Hendrikx

  3 maanden geleden
  Knappe prestatie van Defensie. Mag ook wel eens worden gezegd.
 • Etienne Callebout

  3 maanden geleden
  Volgens mij is er nu voldoende gebeurd in Afghanistan,nu is het eerst aan de eigen bevolking die nog in nood zijn door de overstromingen van deze zomer .want de media en de regeringen hebben geen oog meer voor de ellende die sommigen nog hebben er zijn er zelfs die nog geen onderdak hebben voor deze winter .Dus eigen volk eerst .
 • Charly Henri

  3 maanden geleden
  Proficiat aan deze regering. Meer vrouwen en kinderen. Dat kon beter maar niets doen is slechter. Ik zie veel gezinnen. En kinderen. Dank je .
 • rudy janssens

  3 maanden geleden
  Het enige wat ze in België moeten doen is de dubbele nationaliteit afschaffen . De gene die daar nu over beschikken kunnen kiezen en al de nieuwe aanvragers geven hun nationaliteit af voor in ruil de Belgische te krijgen. Dan zullen de meeste problemen opgelost zijn. Iedereen heeft dan de keuze ik wordt Belg of niet.
 • Kevin Devloo

  3 maanden geleden
  Lang genoeg geduurd en nu het kostenplaatje graag . Tzijn er 1400 bij die kunnen gaan helpen in de ardennen want enkel de zon komt gratis op