BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Croo over beëindiging Belgische evacuaties vanuit Afghanistan: "Dreiging van zelfmoordaanslag aan luchthaven Kaboel”

De Belgische overheid kreeg woensdag te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Informatie daarover was in de loop van de dag “op militair niveau” binnengekomen via Amerikaanse en andere bronnen, waarna de federale regering beslist heeft de lopende evacuaties via operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd op een persconferentie.

86 reacties

 • Lea Hendrikx

  1 jaar geleden
  Knappe prestatie van Defensie. Mag ook wel eens worden gezegd.
 • Etienne Callebout

  1 jaar geleden
  Volgens mij is er nu voldoende gebeurd in Afghanistan,nu is het eerst aan de eigen bevolking die nog in nood zijn door de overstromingen van deze zomer .want de media en de regeringen hebben geen oog meer voor de ellende die sommigen nog hebben er zijn er zelfs die nog geen onderdak hebben voor deze winter .Dus eigen volk eerst .
 • Charly Henri

  1 jaar geleden
  Proficiat aan deze regering. Meer vrouwen en kinderen. Dat kon beter maar niets doen is slechter. Ik zie veel gezinnen. En kinderen. Dank je .
 • rudy janssens

  1 jaar geleden
  Het enige wat ze in België moeten doen is de dubbele nationaliteit afschaffen . De gene die daar nu over beschikken kunnen kiezen en al de nieuwe aanvragers geven hun nationaliteit af voor in ruil de Belgische te krijgen. Dan zullen de meeste problemen opgelost zijn. Iedereen heeft dan de keuze ik wordt Belg of niet.
 • Kevin Devloo

  1 jaar geleden
  Lang genoeg geduurd en nu het kostenplaatje graag . Tzijn er 1400 bij die kunnen gaan helpen in de ardennen want enkel de zon komt gratis op
 1. Engelse voetbalfan stoot op indrukwekkende spookstad in Qatar en filmt privérondleiding met beveiligingsagent
  Play

  Engelse voetbalfan stoot op indrukwek­ken­de spookstad in Qatar en filmt privérond­lei­ding met beveili­gings­agent

  De 21-jarige Rob Dawley gaat op eigen houtje op zoek naar een migrantenkamp in Qatar. Wanneer de voetbalfan aankomt in Mesaieed, doet hij een spectaculaire ontdekking. Op bovenstaande beelden zijn een dertigtal verlaten flatgebouwen in de verte te zien. Het is verboden ze te betreden, tot beveiligingsagent Sadiq hem een privérondleiding geeft in de gebouwen.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.