Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès, de Congolese president Felix Tshisekedi,premier Alexander De Croo en de Congolese minister van Buitenlandse Zaken Christophe Lutundula Apal tijdens een bijeenkomst in New York.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès, de Congolese president Felix Tshisekedi,premier Alexander De Croo en de Congolese minister van Buitenlandse Zaken Christophe Lutundula Apal tijdens een bijeenkomst in New York. © BELGA

De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

Premier Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès hadden donderdagmiddag in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, een "constructief gesprek" met de Congolese president Félix Tshisekedi en diens minister van Buitenlandse Zaken Christophe Lutundula. Het viertal hield een werklunch, die in het teken stond van de "nieuwe dynamiek" in de relatie tussen de twee landen.

  1. Heldhaftige hond beschermt zijn schapenkudde en doodt maar liefst 8 coyotes
    4

    Heldhafti­ge hond beschermt zijn schapenkud­de en doodt maar liefst 8 coyotes

    En de prijs voor beste herdershond gaat naar... Casper! Casper is bijna twee jaar en woont in de Amerikaanse staat Georgia. Zijn dagtaak is het beschermen van een kudde schapen en dat doet hij wel heel erg goed. Een roedel coyotes, ook gekend als prairiehonden, probeerden de schapenkudde aan te vallen, maar dat was buiten de witte viervoeter gerekend. Eigenhandig doodde Casper maar liefst acht wilde coyotes.