Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © BELGA

De Croo geeft nog geen einddatum voor Belgische operatie in Afghanistan: “We volgen het van uur tot uur”

Als de Verenigde Staten zich zoals verwacht op 31 augustus zullen terugtrekken uit Afghanistan, dan stopt Frankrijk donderdag al de evacuatie van landgenoten en Afghanen. Premier Alexander De Croo geeft nog geen einddatum voor de Belgische operatie. “We volgen het van uur tot uur”, klinkt het.

 1. Amerikaanse ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden
  Play

  Amerikaan­se ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

  Richard Cottingham, een van wreedste seriemoordenaars van de Verenigde Staten, heeft schuldig gepleit voor de moorden op vijf vrouwen die hij in de jaren 60 en 70 pleegde. De 76-jarige crimineel, die al een levenslange celstraf uitzit in de gevangenis van New Jersey, beweert dat hij in totaal “meer dan honderd vrouwen” om het leven heeft gebracht. Cottingham kreeg de bijnaam ‘de Torso Killer’ vanwege de gruwelijke wijze waarop hij zijn slachtoffers verminkte.
 2. Bedrijf van Elon Musk aangeklaagd voor dierenmishandeling: “Door de hoge druk gebeuren er fouten”
  10

  Bedrijf van Elon Musk aange­klaagd voor dierenmis­han­de­ling: “Door de hoge druk gebeuren er fouten”

  Het medische bedrijf Neuralink, een van de bedrijven van Elon Musk, staat onder federaal onderzoek wegens mogelijke overtredingen op de wetten rond dierenwelzijn. Er kwamen verschillende klachten van interne medewerkers dat de dierproeven overhaast worden uitgevoerd, waardoor onnodig lijden en sterfgevallen worden veroorzaakt. Dat blijkt uit documenten die door persagentschap Reuters zijn bestudeerd.