Deepfake van de Nederlandse premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Deepfake van de Nederlandse premier Mark Rutte. © Twitter

De Correspondent plaatst deepfake-filmpje van Mark Rutte: “Voortbestaan Nederland staat op spel”

Digitaal nieuwsplatform De Correspondent heeft vandaag een deepfake-filmpje van Nederlands demissionair premier Mark Rutte geplaatst. In de neptoespraak, die amper van echt te onderscheiden is, luidt Rutte de noodklok over de klimaatveranderingen en kondigt hij aan verregaand beleid door te voeren. “Het voortbestaan van Nederland staat op het spel.”

2 reacties

 • Eric Vercouillie

  1 maand geleden
  Het bericht geplaatst dat de zeespiegel 20cm gestegen is de laatste 100 jaar en ze nog 5m zal stijgen word door de werelddeskundige op dit gebied weggelachen .Als het 5m stijgt dan komt het water tot halverwege Brugge dus 7km ver inlands. Brugge ligt 11m boven de zeespiegel. In 50 jaar een waterkerig en een dijk bouwen kan iedereen. De Hollanders hebben het 100 jaar geleden gedaan en hebben 100% land bij gekreeerd
 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Gaat zoiets de mensen overtuigen? Eerlijk, bij mij werkt het volledig tegendraads.
 1. Nederlands meteorologisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Nederlands meteorolo­gisch instituut waarschuwt voor snellere stijging van zeespiegel

  Ook voor Nederland zijn de risico's die de klimaatverandering met zich meebrengt, groter geworden. Daarvoor waarschuwde het Nederlandse meteorologische instituut (KNMI) maandag in een onderzoeksrapport. Zo kan de zeespiegel aan de Nederlandse kust sneller stijgen dan eerder werd verwacht en stijgt het risico op hevige buien in de zomer. Ook kan Nederland vaker met droogte te maken krijgen dan volgens eerdere berekeningen.