Duizenden demonstranten kwamen gisteren massaal op straat om te protesteren tegen de beslissing van Boris Johnson.
Volledig scherm
Duizenden demonstranten kwamen gisteren massaal op straat om te protesteren tegen de beslissing van Boris Johnson. © AP

“De blikken dictator”: dit schrijven de kranten over de ‘coup’ van Boris Johnson

De Britse, maar ook andere buitenlandse kranten hebben de mond vol van “de dag dat de democratie ten onder ging”. Een bloemlezing van de belangrijkste brexit-voorpagina’s vandaag.

169 reacties

 • Peter Bonacasa

  3 jaar geleden
  Guy Van Becelaere, ik denk niet dat jij weet waarover je praat. Waarschijnlijk over de Joegoslavische oorlogen, wat niet hetzelfde is als de Balkanoorlog. Zelfs daar zit je fout, want deze is beslecht door NAVO-bombardementen, samen met acties van Kroaten en Bosniakken. Allesbehalve specifiek Europees of Amerikaans dus. Wat maakt een leugentje meer of minder uit natuurlijk...
 • Guy Van Becelaere

  3 jaar geleden
  Beste danny buyse, u vergist zich zonder de usa zou de oorlog in de Balkan nog niet gedaan zijn want de EU kan zulke problemen niet oplossen te laf of niet bekwaam want de USA heeft dat probleem wel degelijk opgelost en niet de EU hoor !!
 • Micheline Gevers

  3 jaar geleden
  Men klaagt dat door Europa alles veel duurder geworden is. Vergeet dan niet de regelmatige stakingen om meer loon. Meer loon brengt duurdere productie. Dan terug staken. Duurdere productie. En ga zo maar door. Een straatje zonder einde. Ik heb de 48uren week gekend aan een heel laag loon, maar een pilsje koste toen 5bfr, een pakje van 20 sigaretten koste 7,5bfr. En we gingen naar de Ardennen of de zee in verlof.Ja alles wordt duurder maar niet door EU?
 • Sunno Hamar

  3 jaar geleden
  Wat is er democratisch aan een parlement dat spuwt in het gezicht van de Britten? Wat is er democratisch aan een parlement dat enkel handelt voor hun eigen belangen? Wat is er democratisch aan een parlement dat zichzelf verkoopt voor enkele vergulde kralen aan de EU?
 • Jozef Goris

  3 jaar geleden
  Als Engeland echt zich wil losscheuren van europa, laat ze dat dan doen. Liefst zo snel mogelijk. Nadien niet komen klagen dat het land bijna bankroet is.