De man die livestreamde hoe hij het vuur opende op een moskee in Christchurch.
Volledig scherm
De man die livestreamde hoe hij het vuur opende op een moskee in Christchurch. © AP

De Australiër die zijn aanslag in Nieuw-Zeeland livestreamde en manifest van 73 pagina’s postte als verklaring

Een man die zichzelf op Twitter uitgeeft voor de 28-jarige Brenton Tarrant uit Australië, heeft een manifest van 73 bladzijden gepost om de aanslag op de Al Noor-moskee in Christchurch in Nieuw-Zeeland te verklaren. Hij livestreamde de moordende raid op Facebook en richtte de camera daarbij eerst op zichzelf. De man is aangehouden en officieel beschuldigd van moord.

11 reacties

 • Sofie Demeestere

  3 jaar geleden
  Ik heb het fimpje net helemaal gezien. Wat een monster. Hoe je weerloze mensen zomaar kan afknallen als beesten, ik kan er niet bij.
 • Sophia Henstra

  3 jaar geleden
  Walgelijk, verschrikkelijk, ik huil om de families die nu gebroken achterblijven. Waarom, waarvoor. Laat iedereen toch in zijn waarde.
 • Kamal Bandan

  3 jaar geleden
  Toppunt van alles is is dat hij zelf migrant is.Absurd
 • Sabina Duarte

  3 jaar geleden
  Terroristen in elk geloof elke afkomst maakt tegenwoordig niet meer uit van waar je komt !!!! echt triestig om te zien hoe mensen kunnen worden tegenwoordig
 • Elle Devee

  3 jaar geleden
  Verwerpelijk. Elke vorm van terreur is dit. Hiermee los je de problemen niet op, integendeel.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.