De man die livestreamde hoe hij het vuur opende op een moskee in Christchurch.
Volledig scherm
De man die livestreamde hoe hij het vuur opende op een moskee in Christchurch. © AP

De Australiër die zijn aanslag in Nieuw-Zeeland livestreamde en manifest van 73 pagina’s postte als verklaring

Een man die zichzelf op Twitter uitgeeft voor de 28-jarige Brenton Tarrant uit Australië, heeft een manifest van 73 bladzijden gepost om de aanslag op de Al Noor-moskee in Christchurch in Nieuw-Zeeland te verklaren. Hij livestreamde de moordende raid op Facebook en richtte de camera daarbij eerst op zichzelf. De man is aangehouden en officieel beschuldigd van moord.

11 reacties

 • Sofie Demeestere

  3 jaar geleden
  Ik heb het fimpje net helemaal gezien. Wat een monster. Hoe je weerloze mensen zomaar kan afknallen als beesten, ik kan er niet bij.
 • Sophia Henstra

  3 jaar geleden
  Walgelijk, verschrikkelijk, ik huil om de families die nu gebroken achterblijven. Waarom, waarvoor. Laat iedereen toch in zijn waarde.
 • Kamal Bandan

  3 jaar geleden
  Toppunt van alles is is dat hij zelf migrant is.Absurd
 • Sabina Duarte

  3 jaar geleden
  Terroristen in elk geloof elke afkomst maakt tegenwoordig niet meer uit van waar je komt !!!! echt triestig om te zien hoe mensen kunnen worden tegenwoordig
 • Elle Devee

  3 jaar geleden
  Verwerpelijk. Elke vorm van terreur is dit. Hiermee los je de problemen niet op, integendeel.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?