De armband met ‘OneLove’ erop komt niet voor het eerst in opspraak. Op deze foto draagt Granit Xhaka, aanvoerder van Zwitserland, de band.
Volledig scherm
PREMIUM
De armband met ‘OneLove’ erop komt niet voor het eerst in opspraak. Op deze foto draagt Granit Xhaka, aanvoerder van Zwitserland, de band. © ANP / EPA

De armband die ook in Nederland al ophef veroorzaakte: hier komt de verboden OneLove-band vandaan

De door de FIFA geweerde OneLove-armband wint nu pas aan grote bekendheid, maar kent zijn oorsprong eigenlijk al twee jaar geleden. Onze noorderburen kwamen toen met een campagne met de naam ‘OneLove’ op de proppen. Net als op het WK nu oogstte de armband ook in Nederland al kritiek. “Door mijn geloofsovertuiging voel ik mij niet de aangewezen persoon om deze band te dragen.”

12 reacties

 • Carin Desmet

  2 maanden geleden
  Westerlingen altijd zeveren dat vreemden zich moeten aanpassen aan onze cultuur.. Ewel begin eerst bij uzelf pas u ook aan de andere culturen.. En die rijke voetballers moeten voetballen zonder provokeren... Ikzelf ben gay maar ga in bepaalde landen niet uitdagen respect voor elk cultuur..
 • Emma Kamenistyy

  2 maanden geleden
  Geen probleem met politiek te verbieden op een wereldwijd sportevenement. Maar dan moet ook Rusland mogen meedoen. Objectiviteit en consequentie zijn ver zoek.
 • rudi berghmans

  2 maanden geleden
  Wat heeft dit nog met voetbal te maken, ze overdrijven een beetje straks word de gewone hedendaagse man nog vergeten
 • Marc vleminck

  2 maanden geleden
  wees respectvol voor uw gastland want dat is ook wat wij wensen van anderen.
 • Rikkert Biemans

  2 maanden geleden
  Lafaards zijn het! Wanneer er een gele kaart voor getrokken wordt, dan zij het maar zo. Elke speler zou deze band moeten aantrekken, alleen zo maak je echt een statement. Nu trekken ze bij de minste tegenstand hun staart in en zijn ze bang als kleine kinderen! Verder gaan ze lekker op hun knie zitten voor BLM. Wel, hiermee tonen ze dat dat knietje-zit ook maar voor de sier was.
 1. Kiev woest over opmerkingen Hongaarse premier Orban: “Oekraïne is een niemandsland geworden”

  Kiev woest over opmerkin­gen Hongaarse premier Orban: “Oekraïne is een niemands­land geworden”

  De Hongaarse ambassadeur in Kiev is op het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Oekraïne is boos over “onaanvaardbare” opmerkingen van de Hongaarse premier Viktor Orban. Hij zei onder meer dat “Oekraïne een niemandsland is geworden” en vergeleek het met Afghanistan. “Hongarije probeert opzettelijk de relaties tussen Kiev en Boedapest te ruïneren”, aldus een woordvoerder van het Oekraïense ministerie.