De vermeende nucleaire trein (links) en soldaten op de legerbasis waar die vertrok.
Volledig scherm
PREMIUM
De vermeende nucleaire trein (links) en soldaten op de legerbasis waar die vertrok. © Telegram/VKontakte

“De apocalyps is nog niet voor vandaag”, zo zeggen journalisten die ontdekten waar nucleaire trein van Rusland vertrok

De schrik voor een atoomoorlog laaide vorige week weer op door een Russische trein die met nucleaire wapens onderweg zou zijn. Maar dat klopt niet, zeggen journalisten die uitgevlooid hebben van waar de trein komt. Dat blijkt een sjofele kazerne te zijn waar er zeker géén kernwapens liggen. Of zien zij toch iets over het hoofd?

13 reacties

 • Patrick Rens

  3 maanden geleden
  Niet te licht omspringen met nucleaire bedreigingen. Dringend op wereldschaal onderhandelen in plaats van de escalatie te voeden waar Europa zo goed mee bezig is. Wanneer Poetin (en zijn gevolg) niets meer te verliezen heeft, zal hij het wellicht niet zo erg vinden dat de rest van de wereld er ook mee aan tenonder gaat.
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Respect zal Poetin van mij nu niet, in de toekomst niet en nooit meer krijgen, hij heeft dat trouwens nooit gehad.
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  Ik heb het al vanaf het eerste dreigement gezegd: bluf en leugens. En blijf het zeggen. Halve gare of niet, als hij atoombommen gebruikt verliest Oekraïne al zijn waarde voor hem omdat het ontginnen van de bodemrijkdommen in radioactief gebied meer geld kost dan opbrengt. Bovendien is het risico te groot dat de wind de radioactieve deeltjes richting rusland blaast.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Een land, eventueel met een hulpje, tegen de rest van de wereld. Poetin moet zijn geschiedenislessen nog eens doornemen.
 • Jan Vannuffelen

  4 maanden geleden
  Die decadente Lavrov dreigt met een 3de wereldoorlog. Laat me niet lachen, wie gaat hem helpen? Wit Rusland, China en India zullen hem zover niet volgen. Rusland tegen gans de wereld, zal snel gedaan zijn. Poetin's schoothondje moet af en toe ook eens blaffen, net als die Medvedev.
 1. Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten
  PREMIUM
  5

  Weer een spion uit de weg geruimd? Pas gevluchte Rus van zebrapad gemaaid in Verenigde Staten

  Een 23-jarige man is in de Amerikaanse staat New Jersey van de weg gemaaid door een auto die met hoge snelheid door het rode licht reed en daarna vluchtmisdrijf pleegde. Doorgaans geen ongeval dat het wereldnieuws haalt, ware het niet dat het zwaargewonde slachtoffer Fidar Choebajev is. De man vluchtte eind vorig jaar weg uit Rusland en zou een harde schijf met een schat aan informatie meegesmokkeld hebben naar de VS.